Strømpe grund hækleopskrift

Strømpe grund hækleopskrift

Strømpe grund hækleopskrift er skrevet uden forkortelser, og alle rækker er detaljeret beskrevet hele vejen igennem. Jeg har indsat et par billedvejledninger der kan være en hjælp undervejs, og dem finder du lige efter hækleopskriften. På billedet øverst kan se hvordan mine strømper kom til at se ud da jeg havde hæklet dem færdigt.

Strømpe grund hækleopskriften er opdateret juli 2020.

Print opskriften

Du kan her printe denne Strømpe grund hækleopskrift, ved at trykke på knappen her under

Print Friendly, PDF & Email

Garn

Mine strømper til denne strømpe grund hækleopskrift hæklede jeg med Drops Fabel, fordi jeg syntes dette garn er rigtig godt til strømper, og så har jeg oplevet at mine strømper holder sig rigtig godt når de er strikket med denne garnkvalitet.

Hækle med noget andet garn

Du kan vælge at hækle med dine strømper efter denne strømpe grund hækleopskrift med noget andet strømpegarn, KØB ET AF DISSE STRØMPEGARNER og find det garn du vil hækle dine strømper med.

Vær opmærksom

Når du skal finde noget andet garn at hækle dine strømper af efter denne strømpe grund hækleopskrift, så det vigtigt at du vælger noget garn du kan hækle med hæklenål nummer 2:50 millimeter.

Om denne strømpe grund hækleopskrift

Du har det sikkert lige som mig, at der ikke findes noget bedre end et par hjemme hæklede strømper eller hygge strømper, og ja jeg ved godt der findes rigtig mange forskellige hækleopskrifter på strømper. Men jeg syntes der manglede en strømpe grund hækleopskrift, som kun bliver hæklet af fastmasker. Derfor besluttede jeg mig for, at designe og skrive min egen strømpe grund hækleopskrift.

Hvilken hæklenål størrelse

Jeg har hæklet mine strømper, efter denne strømpe grund hækleopskrift med hæklenål nummer 2:50 millimeter. Jeg ved ikke hvordan dine strømper bliver, hvis du vælger at hækle dine strømper med en større hæklenål. Men resultatet med 2:50 millimeter, bliver rigtig flot. Derfor vil jeg anbefale dig, at hækle dine strømper med hæklenål nummer 2:50 millimeter.

Strømper størrelser

36 – (37) – 38/40 – (41/43)

Mål på foden og strømpen

Fodens længde: ca. 22 – 24 – 27 cm
Sokkens højde: ca. 19 – 20 – 21 cm eller den højde som du ønsker din strømpe skal have.

Det skal du bruge

Hæklenål nummer 2½
100-(150)-150 gram Strømpegarn der er Superwash garn, uld garn og 100 % bomuld af typen 8/4
1 Stoppenål, du skal bruge denne til, at sy dine garnender ind imellem nogle masker og rækker på bagsiden af din færdig hæklet strømpe til sidst.

KØB GARN

Hækleteknikker

Løkke

Dan en magisk ring, læs og se her hvordan denne dannes

Hækle omkring en magisk ring, se og læs her hvordan du hækler omkring den

Luftmasker

Kædemasker

Fastmasker

Hækle masker ud

Hækle masker ind

Du vil i strømpe grund hækleopskriften se symbolet for en stjerne *, og når du ser to *med noget tekst imellem*, betyder det at du skal gentage fra * til *.

Informationer til denne hækleopskrift

Inden du går i gang med at hækle dine strømper eller hygge strømper, efter denne strømpe grund hækleopskrift. Da er det rigtig vigtigt, at du læser hele denne strømpe grund hækleopskrift igennem.

Du afslutter hver række med, at du hækler 1 kædemaske i første fastmaske.

Hver omgang starter du med, at hækle 2 luftmasker og de 2 luftmasker erstatter ikke den første maske. Og du skal herefter hækle 1 fastmaske i den samme maske, du hæklet kædemasken i, da du afsluttet den sidste række.

Når du begynder at hækle en ny række, så er det en rigtig god ide, at indsætte 1 markerings ring i den første maske. Og indsæt også 1 markerings ring i den 26 maske i størrelse 36, 1 markerings ring i den 28 maske i størrelse 37, 1 markerings ring i den 30 maske i størrelserne 38 – > 40, og 1 markerings ring i den 32 maske i størrelserne 41 – > 43.

Sådan hækler du udtagninger
Hækl 2 fastmasker i 1 maske.

Sådan hækler du indtagninger
Start med at hækl 1 fastmaske, men vent med sidste gennemtræk (= 2 løkker på din hæklenål), hækle den næste fastmaske, men du skal trække garnet igennem alle løkkerne på din hæklenål – du har nu taget 1 maske ind.

Strømpe grund hækleopskrift

Strømpen hækles fra tåen, og op til skaftet.

Hækleopskrift på Tåen

Række 1
Start med at lave en løkke med garnet, og sæt den på din hæklenål 2½. Nu skal du danne en magisk ring af garnenden.

Hækl 7 fastmasker omkring den magisk ring, som du dannet af garnenden.

Række 2
Hækl 2 fastmasker i hver fastmaske = 14 fastmasker. Sæt en markerings ring i den første fastmaske, og en markerings ring i den 8´ende fastmaske talt fra den første fastmaske.

Række 3
Nu hækles der rundt med 1 fastmaske i hver maske, Samtidig med at der tages 1 fastmaske ud på hver side af hvert markerings ring, gentag udtagningerne på hver omgang = 8 gange til størrelse 36 –  9 gange til størrelse 37 -10 gange til størrelse 38 -> 40 –11 gange til størrelse 41 -> 43, og det vil blive til slut (totalt 9-10-11-12 udtagninger) = 50 fastmasker i størrelse (36) – 54 fastmasker i størrelse (37) – 58 fastmasker i størrelse (38 -> 40) – 62 fastmasker i størrelse (41 -> 43) fastmasker.

Du kan se på billedvejledning 1 efter hækleopskriften, hvordan det ser ud når tåen er hæklet færdigt.

Nu skal du hækle ned omkring tæerne, og selve foden og vristen
Række 4

Start med at hækle 2 luftmasker.

Hækl 1 fastmaske i den samme maske som du hæklet kædemasken i, da du afsluttet den sidste række. Indsæt 1 markerings ring, i den fastmaske du lige har hæklet. Denne hjælper dig til, at huske hvor du hæklet din første fastmaske da du begyndte på denne række.

*Du fortsætter nu med at hækle, 1 fastmaske i alle masker hele vejen rundt.

Slut vristen af, med at hækle 1 kædemaske i den første fastmaske, som er den du satte din markerings ring i, da du begyndte at hækle på denne række*.

Gentag fra * til *, lige ind til din strømpe passer til din fod.

Det er en god ide, at du prøver din strømpe. Og når du prøver strømpen, da skal strømpen nå hen til en cirka 1 – 2 centimeter før din hæl begynder.

Du kan se på billedet til højre -> på billedvejledning 1 efter hækleopskriften, hvordan det så ud da jeg havde hæklet hele foden færdigt til denne strømpe grund hækleopskrift.

Hækleopskrift på hælen

Hækl 1 luftmaske og sæt en markerings ring i denne luftmaske.

Hækl 34 luftmasker mere til hælen i størrelse 36 og 37, og du skal hækle 37 luftmasker mere til hælen i størrelse 38 -> 40, og 42 luftmasker mere til hælen i størrelse 41 – > 43.

Spring de første 27 masker over, det er maskerne som sidder oven på foden og ned langs siden på din fod.

Hækl 1 fastmaske i den 28´ende maske, og sæt 1 markerings ring i denne fastmaske.

Hækl 1 fastmaske i alle de efterfølgende masker, og frem til og med den sidste maske, som er den du hæklede lige inden du hæklet kædemasken, da du afsluttet den sidste række.

Du skal ende med at have 27 fastmasker ialt, når du har hæklet denne række færdig.

Hækle fastmaske i alle luftmaskerne

Nu fortsætter du med at hækle 1 fastmaske, i den første luftmaskes nederste maske led (det er de luftmasker du startede med at slå op, lige op inden du hæklet den første fastmaske).

Indsæt 1 markerings ringe i denne fastmaske.

Hækl 1 fastmaske, i hver af de efterfølgende luftmaskers nederste maske led. Og du hækle frem til der hvor du startet med, at hækle den første fastmaske lige efter du havde hæklet alle luftmaskerne.

Du skal ende med at du have hæklet 1 fastmaske, i hver af de 35 luftmaskers nederste maske led.

Afslut rækken

Hækl 1 kædemaske, i fastmasken som du satte markerings ringen i.

Hækl 2 luftmasker.

Hækl 1 fastmaske, i alle masker hele vejen rundt.

Slut af med at hækle 1 kædemaske, i den første fastmaske.

Hækl 2 luftmasker.

Husk at indsætte de 2 markerings ringe i de fastmasker, når du har hæklet 1 fastmaske i hver af de masker som markerings ringene sidder i.

Tage masker ind

Du skal nu i gang med at tage masker ind, og dette gør du ved at hækle masker sammen.

Når du begynder at hækle masker sammen i forbindelse med at du skal tage masker ind, da kan det godt være at det vil virker som om, at du enten hækler baglæns – eller at du hækler på vrangsiden i stedet for forsiden. Dette er helt normalt, det er fordi du hækler masker sammen de samme stedet 4 steder hele vejen rundt. Og dette gør, at det nærmest virker som om du hækler noget forkert.

Kile hækleopskrift

Hækl 1 fastmaske i hver maske hele vejen rundt, men du skal samtidig tage 1 maske ind. Du skal hækle de 2 masker sammen, og det er de masker der kommer lige før hver maske med markerings ringen i. Og så skal du hækle 2 masker sammen, som er de 2 masker der kommer lige efter hver maske med markerings ringen i.

Du bliver bed med at hækle masker sammen, lige ind til du har 15 fastmaske tilbage i størrelse 36 og 37,  19 fastmasker tilbage i størrelserne fra 38 til 40, og 21 fastmasker tilbage i størrelserne fra 41 til 43.

Når du har de masker tilbage, skal du igang med at hækle kilen på hælen sammen.
Du afslutter den sidste række med at hækle 1 kædemaske i den første fastmaske, som du startet med at hækle på denne række.

Vend vrangen ud

Nu vender du vrangen ud ad på hælen, og så hækler du 1 luftmaske.

Og Læg din hælstykket dobbelt sammen, du skal danne en så lige linje som muligt, og nu skal du hækle kædemasker i de sidste masker så du hækler dem sammen.

Du skal sørge for at du hæklet dem sammen, så du stikker din hæklenål fra siden der ligger ind imod dig selv, og ud igennem masken på den modsatte side, som ligger væk fra dig.

Gentag med at hækle 1 kædemaske igennem 2 masker, lige indtil du har hæklet alle de maskerne sammen.

Det skal ende med, at du har hæklede 7 kædemasker i alt.

Afslut

Hækl 1 luftmaske, og sørg for at stramme godt til i garnet.

Klip garnet over end cirka 15 centimeter fra din hæklenål, og træk herefter op i garnløkken på din hæklenål, så du får trukket garnenden op igennem luftmaske, og slut af med at stramme godt til i garneden.

Hæft til sidst din garnenden ind imellem de kædemasker, du hæklede hæle kilen sammen med.

Herefter vender du din strømme, så du får ret siden ud ad igen.

På billedvejledning 2 og 3 som du finder efter hækleopskriften, kan du se hvordan det så ud da jeg hæklede hæklen og kilen.

Strømpe grund hækleopskrift på strømpeskaftet

Nu skal du igang med at hækle skaftet til denne strømpe grund hækleopskrift, og du skal starte med at hækle 1 fastmaske i den første af de 35 luftmasker.

Hækle 1 fastmaske, i hver af de næste 34 luftmaskers nederste maske led.

Hækle 1 fastmaske i hver af de næste 27 fastmasker, som er dem du sprang over, da du startet med at hækle hælen.

Til sidst vil det se ud som om, at du har 2 masker som du mangler at hækle.

Hækl de sidste 2 masker samme med 1 fastmaske.

Hækl 2 masker mere sammen med 1 fastmaske, og du skal hækle fastmasken i den sidste maske du lige har hæklet i, og så hækle den sammen med en ny maske, i den samme maske du hæklede den første fastmaske i, da du startet med at hækle på denne række.

Hækl 1 kædemaske, i den første fastmaske.

Hækl 2 luftmasker.

Den næste række

Hækl 1 fastmaske i alle masker, og frem til du har 2 masker tilbage, og dem skal du hækle sammen med 1 fastmaske.

Afslut med, at hækle 1 kædemaske i den første af fastmaske som er den du hæklede i den første luftmaske.

Hækl 2 luftmasker.

Den næste række

Hækl 1 fastmaske i alle masker hele vejen rundt, og frem til du har 2 masker tilbage.

Hækl de sidste 2 masker sammen med 1 fastmaske.

Du vil nu have 27 masker tilbage over vristen.

Afslut rækken ved, at hækle 1 kædemaske i den første maske.

Hækl 2 luftmasker.

Den næste række

*Hækl 1 fastmaske, i den samme maske som du hæklede kædemasken i, da du afsluttet den sidste række, og indsæt din markerings ring i denne fastmaske.

Hækle de næste 2 masker sammen med 1 fastmaske.

Hækl 1 fastmaske i de efterfølgende masker, og frem til de sidste 2 maske før den næste markerings ring.

Hækle de 2 masker sammen med 1 fastmaske, og indsæt din anden markerings ring i denne maske.

Hækl 1 fastmaske, i de efterfølgende masker hele rækken rundt.

Hækl 1 kædemaske, i den fastmaske hvor din første markerings ring sidder i.

Hækle så 2 luftmasker*.

Gentag fra * til *, frem til du har 23 masker tilbage af de 35 masker.

Det er de masker som du hækler fra markerings ring, og frem til masken lige før den anden markerings ring.

Prøv din strømpe

Og det er rigtig vigtigt at du prøver din strømpe undervejs, for det kan godt være at du måske skal stoppe med at hækle masker sammen, allerede når du har 29 – 27 eller 25 masker.

Jeg bruger selv skostørrelse 36 – 37, og de 23 masker passet perfekt til min fod.

Hækle herefter 1 række, hvor du hækler 1 fastmaske i alle masker, og frem til du har 2 masker tilbage på.

Hækle de 2 masker sammen med 1 fastmaske.

Du vil nu have 26 masker tilbage, af de 27 masker, fra den anden markerings ring og frem til slutningen af denne række.

Hækl 1 fastmaske i alle masker, og frem til du har 2 masker tilbage.

Hækle de sidste 2 masker sammen med 1 fastmaske.

Du vil nu have 25 masker tilbage i stedet for de 27 masker, som du havde fra den anden markerings ring frem til den sidste maske, på denne række.

Nu du færdig med at tage masker ind, og du fortsætter nu med at hækle resten af skaftet på din strømpe.

Resten af skaftet

*Hækl 1 fastmaske, i alle masker hele vejen rundt.

Hækl 1 kædemaske, i den første fastmaske, som er den du startet med da du begyndte på denne række.

Hækl 2 luftmasker*.

Gentage fra * til *, og lige ind til din strømpe har den højde som du ønsker den skal have.

Når din strømpe er hæklet færdigt, så afslutter du med at hækle 1 kædemaske i den første fastmaske.

Hækl 1 luftmasker

Afslut

Klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål, og træk så i garnenden op igennem luftmasken.

Stram rigtig godt til i garnet, så luftmasken lukker sig helt sammen om garnet.

Hæft garnenderne

Til slut så syer du garnenden ind imellem nogle masker på nogle rækker på vrangsiden, så du får hæftet garnende rigtig godt ind i det hæklearbejde.

Du er nu hæklet din strømpe færdig, efter denne strømpe grund hækleopskrift, og du skal nu hækle en strømpe mere på den samme måde.

Jeg håber du bliver rigtig glad for dine strømper, og at du for stor glæde af dine hæklet strømper.

Hvis du får brug for hjælp, så kom og vær med i min gruppe.

Venlige hilsner
Anne-Pia Hansen

Garnmasken

På det sidste billed, kan du se hvordan mine strømper kom til at se ud forfra.

Billedvejledning 1

På billedet til venstre <-, kan du se hvordan mit stykke til tåen så ud da den var hæklet færdig. Og på billedet til højre -> kan du se, hvordan det så ud da jeg havde hæklet selve foden færdig.

Strømpe grund hækleopskrift

Billedvejledning 2 og 3

På billedvejledning 2 lige herunder, kan du se hvordan det så ud da jeg havde hæklede hælen færdigt, samt hvordan det så ud da jeg hæklede kilen sammen til sidst.

Og på billedvejledning 3 lige efter, viser jeg hvordan jeg starter med at hækle på skaftet.

Strømpe grund hækleopskrift
Strømpe grund hækleopskrift billedvejledning 3

Strømpe grund hækleopskrift

På det sidste billed kan du se hvordan mine færdig hæklede strømper, til denne strømpe grund hækleopskrift kom til at se ud forfra.

Strømpe grund hækleopskrift strømperne set forfra