Firkantet blomst med 4 krone blade.

Materialer:

50 gram garn, der kan bruges 100 % bomuld – akryl samt andre slags garn.

Redskab:
Hæklenål nr. 3.00 mm (Der kan også bruges hæklenål nr. 2,50 mm.).
En stoppe nål, som skal bruges til at sy garn enden ind i hækle arbejdet til sidst.

Hækle teknikker som bruges i denne opskrift:
Luftmaske
Kædemaske
Fastmaske
Stangmaske

Hækle information:
På rækken hvor der startes med 3 luftmasker, da erstatter de 3 luftmasker den første stangmaske og derved funger som en stangmaske.

Hækleopskriften:

Række 1:
Hækle 6 luftmasker, og samle dem til med en ring med en kædemaske.

Række 2:
Hækle 2 luftmasker og hækle så 16 fastmasker ned i luftmaske ringen, afslut ved at hækle 1 kædemaske i den 2. luftmaske som rækken startet med.

Række 3:
Hækle så 3 luftmasker og hækle 1 stanmaske i den 2. fastmaske på forrige række, forsæt med at hækle 2 stangmaske i de næste 2 fastmasker, * hækle 3 luftmasker og hækle så 1 stangmaske i de næste 4 fastmasker *, gentag fra * til *. Afslut rækken ved at hækle 3 luftmasker og 1 kædemaske i den 3. luftmaske som rækken startet med.

Række 4:
Hækle 3 luftmasker, hækle 1 stangmasker i luftmaske buen som forrige række sluttet af med. Hækle en fastmaske imellem den 2. og den 3. stangmaske, videre hækles * 4 stangmasker i den næste luftmaske bue og 2 luftmasker samt 4 stangmasker i den samme luftmaske bue. Hækle 1 fastmaske imellem den 2. og 3. stangmaske på forrige række *. Gentag fra * til * rækken rundt. Afslut rækken med at hækle 4 stanmasker ned i den sidste luftmaske bue og 2 luftmasker samt 2 stangmasker, og slut af med 1 kædemaske i den 3 luftmaske som rækken startet med.

Række 5:
Hækle 2 luftmasker og hækle 1 fastmaske i mellemrummet mellem den tredje og den fjedre stangmaske på forrige række, *hækle 1 fastmaske imellem den fjerde stangmaske og fastmasken lige efter blomster bladet på forrige række, hækle 1 fastmaske imellem fastmasken og den første stangmaske på forrige række, hækle 1 fastmaske imellem den første og den anden stangmaske på forrige række, hækle 1 fastmaske imellem den anden og den tredje stangmaske på forrige række, hækle 1 fastmaske imellem den tredje og den fjerde stangmaske på forrige række, hækle 3 fastmasker omkring luftmaske buen på forrige række, hækle 1 fatmaske imellem den første og anden stangmaske på forrige række lige efter luftmaske buen, hækle 1 fastmaske imellem den anden og den tredje stangmaske på forrige række på blomstens blad, hækle 1 fastmaske imellem den tredje og fjerde stangmaske på forrige række i blomstens blad* Gentag fra * til * hele vejen rundt, afslut rækken med en kædemaske i den første fastmaske som rækken startet med lige efter de 2 luftmasker.

Klip garnet end 10 cm fra hæklearbejdet, og hæft garn enden ind i hæklearbejdet med en nål. Til sidst tager du en stoppenål, og hæfter enden ind på bagside.

Du har nu hæklet en firkant med 4 blomster kronblade, den er smuk som den er men ikke særlig stor. Det kan være en god ide hvis du hækle 4 af disse små firkanter, og så til sidst hækle dem sammen til en bordskåner, som kan bruges til at stille krus, kaffe eller teglas på.

Du kan se eksemplerne på mine små firkanter, på billedet herunder. De 2 røde til venstre og ene vintage grønne i midten forneden har jeg hæklet den yderste fastmaske kant på, hvor på den 1 vintage grønne i midten foroven og de 2 creme farvet til højre har jeg ikke hæklet den yderste fastmaske kant på.

4 Små firkanter blomster hækles sammen, til en bordskåner på følgende måde:
Start med at lave en løkke med garnet, lige som du skal til at starte på noget nyt hækling. Sæt løkken på hæklenålen, og stik så hæklenålen ind i den anden fastmaske på vrangsiden på en af firkantens hjørner på en firkant, tag så en firkant mere og vend vrang siden ud ad og stik så hæklenålen ind i hjørnet i på den anden fastmaske i en af hjørner på den anden firkant. Nu starts der med at hækle en kædemaske, fortsæt med at hækle 2 luftmasker og hækle så 1 fastmaske ned i den sammen fastmaske, herefter hækles der 2 fastmasker ned i den samme fastmaske. Hækle videre 1 fastmaske i den næste fastmaske, og fortsæt med at hækle 1 fastmaske i de efterfølgende fastmasker, hele rækken hen til den anden fastmaske i det næste hjørne. Hækle 2 luftmasker, og klip garnet ca 5 centimeter fra hæklenålen.

Hækle 2 firkanter mere sammen, som beskrevet ovenfor.

Når de 2 x 2 firkanter er hæklet sammen, da skal du så hækle dem sammen. Derfor skal du nu vende dem med ret siderne ind imod hinanden. Nu tager du så garnet og laver en løkke, lige som når du skal starte med at hækle på ny. Sæt så løkken på hæklenålen og stik hæklenålen ind i den anden fastmaske, i hjørnet på den firkant som vender med vrangsiden ind imod dig selv. Stik hæklenålen videre ind fra ret siden og ud imod vrangsiden på den anden fastmaske i det ene hjørne på de 2 andre firkanter som vender retsiden ind mod dig med vrangen yderst. Træk garnet igennem begge fastmasker og igennem den løkke som du har på hæklenålen, lige som når du hækler en kædemaske.

Se på de billeder som jeg har sat ind under selve opskriften, alle billederne er nummeret, og kan være en rigtig god hjælp til at se på når du hækler de firkantet blomster sammen.

Nu fortsætter du med at hækle 1 fastmaske i hver fastmaske hele vejen hen, når du når hen til hjørnet da skal der hækles 1 fastmasker i den første og den anden fastmaske. Du afslutter med, at hækle 1 luftmaske hvorefter du bryder garnet.

Herefter skal der hækles en fastmaske kant, hele vejen rundt om bordskåneren som du har hæklet af de 4 firkantet blomster. Derfor skal du nu starte med at lave en løkke ligesom når du startet på ny, hækle en kædemaske ned i den anden fastmaske i hjørnet. Hækle så 2 luftmasker og hækle nu 3 fastmasker ned i den sammen fastmaske. Herefter *hækler du 1 fastmaske i alle maskerne hen til den anden fastmaske i hjørnet, i den anden fastmaske hækles der 3 fastmasker*. Gentag fra * til * hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske i den første fastmaske som runden startet med, og hækle 2 luftmasker og klip garnet, hvorefter du hæfter enden ind på bagsiden i dit hæklearbejde.

Din færdige bordskåner, vil så komme til at se ud som på billedet herunder.

Vintage grøn og Rød bordskåner

Vintage grøn og Rød Bordskåner

Billede vejledningerne til hækleopskriften

Billede vejledning 1 til opskrift med firkantet blomster bordskåner