Samsung Galaxy S5 Mobil etui i klostermønster

Denne opskrift kan også bruges til at hækle et mobil etui til IPhone S5, men da Samsung Galaxy S5 er større, er du nød til at justere i maske antallet til at starte med. Hver klostermønster hækles i hver anden maske og det betyder, at når du skal slå luftmasker op til at starte med, da skal det være deleligt med 2.

Det skal du bruge:
1 nøgle 100 % bomuld
Hæklenål nr. 3.00 mm.

Hækleteknikker der bliver hæklet, i denne opskrift.
Luftmaske
Fastmaske
Kædemaske
Stangmaske

Hækleopskrift:

1 række:
Du starter med at slå 14 luftmasker op med hæklenål nr. 3.00 mm, hækle en fastmaske i den anden luftmaskes nederste led fra nålen, fortsæt med at hækle 1 fastmasker i alle masker rækken hen. I den 13. luftmaske hækles der 3 fastmasker, herefter hækles der 1 fastmasker i den samme maske som der blev hæklet i på modsatte side, og i den sidste maske hækles der 2 fastmasker det bliver i alt 29 fastmasker. Afslut rækken ved at hækle en kædemaske i den første fastmaske, som rækken startet med.

2 række:
Nu hækles der 1 luftmaske, og hækle 1 fastmaske i den første fastmaske. Fortsæt med at hækle 1 fastmaske i hver maske hen til der hvor du hæklet 3 fastmasker i 1 maske på forrige række. Hækle 1 fastmaske i den første af de 3 masker, hækle så 2 fastmasker i den anden af de 3 masker og hækle 1 fastmaske i den tredje maske. Fortsæt rækken med at hækle 1 fastmaske i de efterfølgende masker hele vejen rundt, men i den sidste maske hækles der 2 fastmasker. Afslut rækken ved at hækle en kædemaske i den første fastmaske, som rækken startet med. Du har nu hæklet i alt 31 fastmasker.

Et Klostermønster består af 3 stangmasker, hvor sidste led på hver stangmaske hækles sammen samlet til sidst.

Sådan hækler du klostermønsteret:

Start med at vikle garn om hæklenålen og stik hæklenålen ned i den første maske, vikle garn om hæklenålen og træk det igennem masken så der dannes 1 løkke og der vil nu være 3 løkker på hæklenålen. Vikle garn om nålen og træk det igennem de 2 forreste masker på hæklenålen, der vi så være 2 løkker tilbage.

Vikle garn om hæklenålen og stik den ned i den samme maske som på den første stangmaske, herefter vikles der garn om hæklenålen som trækkes igennem masken, og vikle så garn om hæklenålen og træk det igennem de 2 forreste løkker, og der vil nu være 3 løkker på hæklenålen.

Vikle garn om hæklenålen og stik den ned i den samme maske som de to andre stangmasker, vikle garn om hæklenålen og træk det igennem masken og vikle garn om hæklenålen og stræk det igennem de 2 forreste løkker.

Nu vil der være 4 løkker tilbage på hæklenålen, vikle garn om hæklenålen og træk garnet igennem alle 4 løkker, og hækle så 1 luftmaske.

Nu er der hæklet et klostermønster.

Hækleopskriften fortsættes nu med, at der hækles rækker af klostermønster, hvor hvert klostermønster hækles på følgende måde.

3 række:
*Hækle 2 luftmasker og vikle garnet om hæklenålen og stik den ned i den første maske, vikle garn om hæklenålen og træk den igennem masken og vikle garn om nålen som så trækkes igennem de 2 forreste løkker på nålen der vil nu være 2 løkker tilbage på nålen. Vikle garn om hæklenålen og stik den ned i den samme maske, vikle garn om hæklenålen og træk det igennem de 2 forreste løkker på hæklenålen, der vil være 3 løkker tilbage på hæklenålen. Der vikles nu garn om hæklenålen og stik den ned i den samme maske, vikle garn om hæklenålen og træk det igennem masken. Vikle garn om hæklenålen og træk det igennem de 2 første løkker, nu er der 4 løkker tilbage på hæklenålen. Vikle så garn om hæklenålen, og træk det igennem alle 4 løkker på nålen og hækle en luftmaske, spring 1 maske over*.

Rækken fortsættes ved, at der gentages fra * til * rækken rundt. Når det sidste klostermønster er hæklet, afsluttes rækken ved at samle og lukke den af med en kædemaske. Dette gøres ved, at hæklenålen stikkes ned i den øverste del af masken på klostermønstret som rækken startet med (se billede 1 herunder). Vikle, garnet om nålen, og træk det igennem maskeledet på klostermønstret samt løkken på hæklenålen. Stik så hæklenålen ned i mellem rummet imellem de 2 første klostermønstre (se billede 2 herunder), vikle garn om nålen og træk det op igennem de 2 klostermønstre og ind igennem løkken på hæklenålen.

Billede 1.

Billede 1 Afslut en klostermønster række

Billede 2.

Billede 2 Hæklenålen ind imellem 2 klostermønstre

Næste række fortsættes med at der hækles klostermønstre hele vejen rundt, men i stedet for at hæklenålen stikkes ned i en maske, da stikkes hæklenålen ned imellem 2 klostermønstre. Hvert klostermønster række, afsluttes på samme måde som beskrevet i afsnittet ovenfor.

Der hækles i alt 17 rækker klostermønster, det en god ide lige at måle ved at ligge din mobiltelefon ned i etuiet inden du slutter af. Dette gøres jævnligt imens du hækler, for så du sikker på at det kommer til at passe.

Når etuiet har det rigtige mål, da hækles der en række fastmasker på følgende måde.
*Stik nålen ned imellem 2 klostermønster og vikle garnet om hæklenålen, hvorefter det trækkes igennem og du har nu 2 løkker på hæklenålen. Vikle så garn om hæklenålen, og træk det igennem de 2 løkker på hæklenålen. Stik nålen ned i det øverste maskeled på et klostermønster, vikle garn om hæklenålen og træk det igennem maskeledet. Vikle så garn om hæklenålen igen, og træk det igennem de 2 løkker på hæklenålen*. Gentag fra * til * rækken rundt.

Der skal nu hækles en lille rem på etuiet, som du kan lukke etuiet med. Denne hækles direkte på bagsiden af etuiet, det er her en rigtig god ide at tælle hvor mange klostermønstre du har hele vejen rundt. For på denne måde, sikre du dig at remmen bliver hæklet midt i.

På min etui er der i alt 33 fastmasker, og på bagsiden har jeg i alt 7 klostermønstre. Jeg vælger derfor at min rem starte i fastmasken imellem den tredje og fjeder klostermønster, og jeg hækler min rem af 4 fastmasker på følgende måde:

Hækle den første fastmaske i fastmasken imellem det tredje og fjeder klostermønster, hækle den anden fastmaske i den fjeder klostermønster. Hækle den tredje fastmaske imellem den fjeder og den femte fastmaske, og hækle den fjeder fastmaske i den femtefastmaske. Hækle * 2 luftmasker og vend da dit hæklearbejde, hækle en fastmaske i hver af de 4 fastmasker*. Gentag fra * til * til din rem har den længde som passer dig, til sidst hækler du en luftmaske række, jeg valgte at hækle i alt 16 luftmasker for så passet den til, at kunne nå omkring min træknap. Herefter hæklet jeg en kædemaske ned i fastmasken på modsatte side, hvorefter jeg lukket af og hæftet enden ind i remmen på bagside og klippet garnet over.

Knappen har jeg syet i, så den er ud for den øverste fjeder klostermønster på forsiden. Min knap er en lidt stor træknap, derfor ønskede jeg at den skylle syes på i klostermønsteret på ved den 10 og 11 række klostermønster, hvor jeg har talt oppefra og ned.

Mit færdige mobil etui

Mobile Etui Kloster -mønster