Billed af en Kaffe Dækkeserviet der er hæklet færdigt

Kaffe eller te dækkeserviet hækleopskrift

Design af Anne-Pia Hansen

Kaffe eller te dækkeserviet hækleopskrift hækles med tapestry hækleteknikken, og den hækles med 100 % bomuldsgarn. Du kan hækle den med de farver du ønsker, og hvis du ønsker at hækle med 2 farver så har du også mulighed for dette. Jeg har hæklet min kaffe dækkeserviet med 5 farver, for jeg ville gerne have der var lidt farvespil i min kaffe dækkeserviet. Og den er hæklet med Mayflower som bundfarve, og kanten i bunden og toppen samt tapestry hæklemønstret har jeg hæklet med Scheepjes Catona. Jeg har valgt at strikke min Te dækkeserviet, efter Te dækkeserviet Fair Isle strikkeopskriften og den kan du finde her:

Det skal du bruge til kaffe eller te dækkeserviet

Kaffe dækkeservietten:
1 nøgle 25 gram af Lys Mintgrøn nummer 1486, af Mayflower Cotton 8/4. Denne har jeg brugt til bundfarven, på min kaffekop dækkeserviet.
1 nøgle 8 gram af Sage Green nummer 212, af Scheepjes Catona. Denne her er kaffekoppernes kant, og underkoppernes farve.
1 nøgle 5 gram af Black Coffee nummer 162, af Scheepjes Catona. Dette er kant farven på min kaffekop dækkeserviet, samt kaffebønnernes farve.
1 nøgle 15 gram af Chocolate nummer 507, af Scheepjes Catona. Denne har jeg brugt til midten, på de 4 kaffebønner.

Te dækkeservietten:
1 nøgle cirka 12 gram af Spruce nummer 244, kanten forneden og foroven.
1 nøgle cirka 15 gram af Lime nummer 512, bundfarve og tebladenes farve i tekoppen.
1 nøgle cirka 8 gram af Deep Violet nummer 521, tekop og te underkop farve.

Hæklenål nummer 3:00 millimeter
1 Stoppenål, til at hæfte dine garnender ind på bagsiden til sidst.

Du kan købe Scheepjes Catona her ->>>

Her kan du købe Mayflower Cotton 8/4 ->>>

Hækleteknikker:

Luftmasker
Fastmasker
Kædemasker
Fastmaske i forreste maske led
Fastmaske i bagerste maske led
Tapestry hækleteknik
Starte med en ny farve
Afslutning af en farve
Hækle med flere farver på flere rækker i træk.

Informationer til kaffe eller te dækkeserviet hækleopskrift:

Det er vigtigt at du læser hele hækleopskriften igennem, før du begynder at hækle din kaffe eller te dækkeserviet.
Hækleopskriften er skrevet ud for kaffe dækkeservietten, og du kan vælge om du vil hækle en kaffe eller te dækkeserviet. Om det er kaffe eller te dækkeservietten du vil hækle, da skal du for begge hækleopskrifter hækle efter det tapestry hæklemønster som du finder under hækleopskriften. Hæklemønstret til hækleopskriften er billed 2 med kaffe kopperne på, hvis du vil hækle te dækkeservietten, skal du hækle efter tapestry hæklemønster billed 3.

Hvis ikke du ved hvordan du hækler Tapestry hækleteknikken, så kan du i dette indlæg læse og lærer hvordan hækles Tapestry hækleteknikken.

I denne YouTube tutorial, kan du se hvordan Tapestry hækleteknikken hækles

Lige under hækleopskriften finder du Tapestry hæklemønsteret billed 2 til denne kaffekop dækkeserviet, og hver firkant i Tapestry hæklemønstret skal du erstatter med, at hækle 1 fastmaske i hver maskes bagerste maske led.

Det er meget vigtigt, at du ikke hækler for stramt når du hækler Tapestry hækleteknikken. Hvis du hækler det for stramt, da vil det få din kaffekop dækkeserviet til at bule eller blive skæv. Men du må heller ikke komme til at hækle for løst, for så vil kaffekop dækkeservietten blive alt for løs.

Du skal hækle din kaffekop dækkeserviet rundt som et rør, og det er den måde du hækler Tapestry hækleteknikken på.

Hver gang du har hæklet 1 række, da afsluttes den med at du hækler 1 kædemaske i den første fastmaskes bagerste maske led og så skal du hækle 2 luftmasker. De 2 luftmasker erstatter ikke, den første fastmaske. Det vil sige du skal afslutte en række ved at hækle 1 kædemaske i den første fastmaskes bagerste maske led, som er den du starter med at hækle, hver gang du påbegynder en ny række. Herefter hækler du 2 luftmasker, og så hækler du 1 fastmaske i den samme fastmaskes bagerste maske led som er den du hæklet kædemasken i, da du afsluttet den sidste række. Dette gøres på alle rækker, og det er meget vigtigt, at du husker at får strammet kædemasken godt.

Undervejs skal du skifte garnfarve, og når du skifter imellem farverne, så skal du først stikke din hæklenål ind igennem en fastmaskes bagerste maske led, vikle garnet om din hæklenål og træk det op igennem masken. Du har nu 2 løkker på din hæklenål, nu tager du den nye farve og du skal søger for at garnenden her er cirka 15 centimeter. Nu vikler garnet om din hæklenål, trækker det igennem de 2 løkker på din hæklenål. Og sørg her for, at stramme lidt til. Det er her rigtig vigtigt, at du sørge for at garnenden er lidt lang. For så har du mulighed for, at sy garnenden ind imellem nogle masker på vrangsiden.

Kaffekop dækkeserviet hækleopskrift:

Du skal starte med at hækle med garnfarve Chocolate nummer 507, og med din hæklenål slår du 80 luftmasker op.
Dan luftmaskerne til 1 ring, ved at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes forreste maske led.
Hækle 2 luftmasker, og nu begynder du at hækle efter Tapestry hæklemønstret billed 2, som du finder lige under hækleopskrift. Og du hækler fra højre nederste hjørne og hen imod venstre, og for hver firkant du ser i Tapestry hæklemønstret, da skal du erstatte dem med at hækle 1 fastmaske.

Hækle resten af din kaffekop dækkeserviet, ved at hækle efter Tapestry hæklemønstret nederst.

Når du har hæklet din kaffekop dækkeserviet færdigt efter mønstret, så skal du sy alle dine garnender ind på vrangsiden. Den nemmeste måde at sy dem ind på vrangsiden, er ved at vende vrangsiden ud af.

Hvis du ønsker at afslutte din kaffekop dækkeserviet med en pæn kant, da kan du hækle efter kant hækleopskriften herunder.

Kant hækleopskrift forneden og foroven:

Du skal til kanten hækle med det mørkebrune garn, og du hækler bunden og toppen sammen ved, at hækle 1 kædemaske i hver fastmaske, hele rækken hen. Når du har hæklet den sidste kædemaske, da hækler du 1 luftmaske. Klip garnet end 10 centimeter fra hæklenåle, og træk så garnenden igennem løkken på din hæklenål, og stram rigtig godt til.

Når du har hæklet kanten forneden sammen med kædemasker, så skal du hækle kanten foroven sammen på nøjagtig samme måde. Når du har hæklet den sidste luftmaske, skal du klippe garnet end 10 centimeter fra din hæklenål, og nu trækker du garnenden op igennem løkken på din hæklenål. Til slut så tager du din stoppenål og syer garnenden ind imellem nogle masker foroven, og så syer du garnenden ind på vrangsiden af din kaffekop dækkeserviet.

Din kaffekop dækkeserviet er nu hæklet færdigt, og jeg håber du får lige så meget glæde af din som jeg har af min.

Får du undervejs brug for hjælp, så kom og bliv med i min gruppe. Du er også velkommen til, at sende mig en mail på:

garnmasken@gmail.com

Hvis du ønsker at hækle en dækkeserviet med en tekop i stedet for en kaffekop, så kan du hækle efter tekop tapestry hæklemønstre 3 som du finder under kaffekop tapestry hæklemønstre 2. Og du har også mulighed for, at hækle dine dækkeservietter større med enden tekoppen eller kaffekoppen, du finder de forskellige størrelser Tapestry hæklemønstrene længer nede i denne hækleopskrift. Over hver tapestry hæklemønster, har jeg skrevet hvor mange luftmasker du skal starte med at slå op.

Rigtig god hæklefornøjelse.

Venlige hilsen
Anne-Pia Hansen
Garnmasken.

Køb Scheepjes Catona her ->>>

Køb Mayflower Cotton 8/4 her ->>>

Kaffe dækkeserviet tapestry hæklemønster 1:

Denne kaffe dækkeserviet er beskrevet i hækleopskriften.

billed 1 af kaffe dækkeserviet Tapesty hæklemønster

Te dækkeserviet tapestry hæklemønster 2:

Te dækkeserviet.
Til dette tapestry hæklemønster, skal du starte med at slå 95 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 95 masker op).

Du skal nu hækle efter tapestry hæklemønster 2, som du finder lige her under.

Kaffe dækkeserviet tapestry hæklemønster 3:

Kaffe dækkeserviet.

Til dette tapestry hæklemønster, skal du starte med at slå 80 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 80 masker op).

Du skal nu hækle efter tapestry hæklemønster 3, som du finder lige her under.

Te dækkeserviet tapestry hæklemønster 4:

Te dækkeserviet.

Til dette tapestry hæklemønster, skal du starte med at slå 95 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 95 masker op).

Du skal nu hækle efter tapestry hæklemønster 4, som du finder lige her under.

Kaffe dækkeserviet tapestry hæklemønster 5:

Kaffe dækkeserviet.

Til dette tapestry hæklemønster, skal du starte med at slå 160 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 160 masker op).

Du skal nu hækle efter tapestry hæklemønster 5, som du finder lige her under.

billed 5 af kaffe dækkeserviet Tapestry hæklenmønster

Te dækkeserviet tapestry hæklemønster 6:

Te dækkeserviet.

Til dette tapestry hæklemønster, skal du starte med at slå 190 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 190 masker op).

Du skal nu hækle efter tapestry hæklemønster 6, som du finder lige her under.

Billed 6 af Te dækkeserviet Tapestry hæklemønster

Kaffe dækkeserviet tapestry hæklemønster 7:

Kaffe dækkeserviet.

Til dette tapestry hæklemønster, skal du starte med at slå 160 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 160 masker op).

Du skal nu hækle efter tapestry hæklemønster 7, som du finder lige her under.

Billed 7 af kaffe dækkeserviet Tapestry hæklemønster

Te dækkeserviet tapestry hæklemønster 8:

Te dækkeserviet.

Til dette tapestry hæklemønster, skal du starte med at slå 190 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 190 masker op).

Du skal nu hækle efter tapestry hæklemønster 8, som du finder lige her under.

Billed 8 af Te dækkeserviet Tapestry hæklemønster