hæklet græseng sommertop

Græseng sommertop

Design og hækleopskrift af Anne-Pia Hansen

Græseng sommertoppen er skrevet til størrelse medium, hvis du ønsker at hækle den i størrelse smal, da skal du hækle 1 – 2 rækker mindre på selve firkanten. Det er vigtigt at du tager højde for, at maske antallet i denne hækleopskrift passer til medium. Det betyder at i smal vil du få hæklet færre masker, og i large med mere vil du få hæklet flere masker på hver af de 2 store firkanter. Hvis du vil hækle i græseng sommertoppen i large, da skal du hækle 1 – 2 rækker mere på hver firkant. Hvis du ønsker at hækle græseng sommertoppen i x-large, så skal du hækle 2 – 3 rækker mere på hver firkant.

Jeg måler
Byste mål: 86 centimeter
Hofte mål: 89 centimeter
Talje mål: 80 centimeter

Størrelse:
Medium

Det skal du bruge:

8 nøgler Sage Green (græs grøn) nummer 212, 50 gram Scheepjes Catona 100 % bomuld
1 nøgle Light Orchid (lyse lilla) nummer 226, 50 gram Scheepjes Catona 100 % bomuld
4 nøgler Spruce (mørke grøn) nummer 244, 50 gram Scheepjes Catona 100 % bomuld
2 nøgler Lime grøn 512, 50 gram Scheepjes Catona 100 % bomuld
Hæklenål nummer 3:50 millimeter
Hæklenål nummer 3:00 millimeter, denne bruges til at hækle hals kant og ærme kanter samt kanten forneden på din sommertop.
1 Stoppenål. Du skal bruge denne til, at hæfte alle dine garnender ind i nogle masker og rækker på bagsiden til slut. Det er derfor vigtigt at din stoppenåls hoved, er så stort at garnet kan komme ind igennem.

Du kan købe Scheepjes Catona her ->>>

Hækleteknikker:

Hækle løkke. Det er den du starter med at slå op på din hæklenål, når du skal i gang med at hækle.
Luftmasker
Kædemaske
Fastmasker
Stangmasker
Hækle i bagerste maske led
Hækle i forreste maske led
Bobbel mønster
Hækle rundt til en solid bedstemors firkant
Hækle solidt bedstemors mønster
Hækle Anne-Pia´s Tulipan mønster

Informationer til hækleopskriften:
Det er vigtigt at du læser hele hækleopskriften igennem, inden du går i gang med at hækle efter den.

De forskellige hæklemønster som du skal hækle i denne hækleopskrift, vil være detaljeret beskrevet når du skal i gang med at hækle de mønster i hækleopskriften. Jeg har indsat nogle billed vejledninger, der kan være en hjælp når du skal i gang med at hækle dem.

For at være 100 % sikker på, at din græseng sommertop kommer til at passe dig. Da kan det være en rigtig god ide, at hækle 2 helt almindelige solide bedstemors firkanter. Hækleopskriften på denne, finder du lige herunder. Når du har hæklet de 2 firkanter, da hækler du dem sammen med kædemasker i hver side. Når du har hæklet de 2 firkanter sammen, så prøv at se om du kan få den ned omkring fra hovedet og ned. Hvis du kan få den ned over uden problemer, da passer disse 2 firkanter til dig. Hvis den er for løs, da skal du hækle 1 række mindre på hver firkant. Hvis den er for stram, da skal du hækle 1 – 2 rækker mere på hver firkant. Det afhænger lidt af din størrelse, hvor mange rækker du så skal hækle. Jeg har beskrevet dette øverst i dette indlæg.

Hækleopskrift på solidt bedstemors mønster:

Du skal starte med, at hækle 1 stor firkant med Sage Green garn nummer 212 i solidt bedstemors mønster. Der skal hækles 19 rækker i alt, og den skal måle 41 x 41 centimeter.

Række 1:
Start med at lave en løkke med dit garn, og sæt denne på din hæklenål. Hækle 4 luftmasker, og dan dem til en ring med 1 kædemaske ved, at hækle kædemasken i den fjerde luftmaskes nederst led fra din hæklenål.
Hækle 3 luftmasker, og hækle så 2 stangmasker omkring luftmaske ringen.
Hækle 3 luftmasker, og 3 stangmasker omkring luftmaske ringen.
Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske ringen.
Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske ringen.
Afslut række 1 ved, at hækle 1 kædemaske i den tredje luftmaskes yderste maske led, det er de 3 luftmasker du startet med at hækle, lige inden du hæklet de 2 første stangmasker.

Række 2:
Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i den første af de 2 stangmasker. Hækle så 1 stangmaske i den anden af de 2 stangmasker, og hækle så 2 stangmasker 3 luftmasker samt 2 stangmasker omkring de 3 luftmasker, det er dit første hjørne på din solide bedstemors firkant.

Hækle 1 stangmaske, i de efterfølgende 3 stangmaskers yderste maske led.
Hækle 2 stangmasker – 3 luftmasker og 2 stangmasker omkring de næste 3 luftmasker, det er det andet hjørne på din solide bedstemors firkant.

Hækle 1 stangmaske, i de efterfølgende 3 stangmaskers yderste maske led.
Hækle 2 stangmasker – 3 luftmasker og 2 stangmasker omkring de næste 3 luftmasker, det er det tredje hjørne på din solide bedstemors firkant.

Hækle 1 stangmaske, i de efterfølgende 3 stangmaskers yderste maske led.
Hækle 2 stangmasker – 3 luftmasker og 2 stangmasker omkring de næste 3 luftmasker, det er det fjerde hjørne på din solide bedstemors firkant.

Afslut række 2 ved at hækle 1 kædemaske i den tredje luftmaskes yderste maske led, som er de 3 luftmasker du start med at hækle, da du startet på række 2.

Række 3:
Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i de efterfølgende 4 stangmaskers yderste maske led.
Hækle 2 stangmasker og 3 luftmasker samt 2 stangmasker, omkring de 3 luftmasker på det første hjørne på den solide bedstemors firkant.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de næste 7 stangmaskers yderste maske led.
Hækle 2 stangmasker og 3 luftmasker samt 2 stangmasker, omkring de 3 luftmasker på det andet hjørne på den solide bedstemors firkant.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de efterfølgende 7 stangmaskers yderste maske led.
Hækler 2 stangmasker og 3 luftmasker samt 2 stangmasker, omkring de 3 luftmasker på det tredje hjørne på den solide bedstemors firkant.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de efterfølgende 7 stangmaskers yderste maske led.
Hækle 2 stangmasker og 3 luftmasker samt 2 stangmasker, omkring de 3 luftmasker på det fjerde hjørne på den solide bedstemors firkant.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de 2 sidste stangmaskers yderste maske led. Det er dem du har tilbage, lige før de 3 luftmasker som du startet med at hækle på række 3.

Hækle 1 kædemaske i den tredje luftmaskes yderste maskeled, det er den tredje af de 3 luftmasker som du startet med at hækle da du begyndte på række 3.

Nu gentager du række 3, til du har hæklet 19 rækker i alt. Når du har hæklet de 19 rækker, skulle den solide bedstemors firkant meget gerne måle 41 x 41 centimeter. Hvis den måler lige lidt mere, da gør det ikke noget. Men den må bare ikke måle 42 eller der over. For så vil din soltop komme til, at blive alt for stor.

Når du har hæklet den ene firkant færdigt, skal du lægge den til side. Det er den der kommer til, at være ryggen på din sommertop. Du kan se på billed 1 herunder, hvordan den solide firkant skal se ud.

billed af færdig hæklet stor solid firkant til rygstykket

Hækleopskrift på forstykket´s firkant med blomst:

Du skal starte med, at hækle med det garn der har den farve som du ønsker din blomst i midten skal have.
Lav en løkke af garnet, og hækle så 4 luftmasker. Den de 4 luftmasker til en ring, ved at hækle 1 kædemaske i den fjerde luftmaskes nederste maske led, det er den første luftmaske du hæklet af de 4 luftmasker.

Række 4
Hækle 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker omkring luftmaske ringen.
Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske ringen.
Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske ringen.
Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske ringen.
Afslut runden ved, at hækle 1 stangmaske og så en kædemaske i den tredje luftmaskes bagerste maske led, det er den tredje luftmaske af de 3 luftmasker du hæklet lige inden de 2 stangmasker i starten.

Række 5
Hækle 1 luftmaske, og hækle så 1 fastmaske imellem de 3 luftmasker og den første af de 2 stangmasker du hæklet i begyndelsen af række 1.
Hækle 5 stangmasker omkring de 3 luftmasker, i det første hjørne. Hækle 1 luftmaske og hækle så 5 stangmasker omkring de samme 3 luftmasker.

Hækle 1 fastmaske imellem den anden og tredje stangmaske.
Hækle 5 stangmasker om omkring de 3 luftmasker, i det andet hjørne. Hækle 1 luftmaske og hækle så 5 stangmasker omkring de samme 3 luftmasker.

Hækle 1 fastmaske imellem den anden og tredje stangmaske.
Hækle 5 stangmasker om omkring de 3 luftmasker, i det andet hjørne. Hækle 1 luftmaske og hækle så 5 stangmasker omkring de samme 3 luftmasker.

Hækle 1 fastmaske imellem den anden og tredje stangmaske.
Hækle 5 stangmasker om omkring de 3 luftmasker, i det andet hjørne. Hækle 1 luftmaske og hækle så 5 stangmasker omkring de samme 3 luftmasker.

Afslut række 2 ved, at hækle 1 kædemaske i den fastmaske du startet med hækle, lige efter du havde hæklet 1 luftmaske i starten af denne række.

Række 6
Hækle 8 luftmasker, og hækle 1 stangmaske + 1 luftmaske samt 1 stangmaske omkring den ene luftmaske som du hæklet imellem de 2 x 5 stangmasker på række 2.

*Hækle 5 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i fastmasken lige efter de 2 x 5 stangmasker på række 2.

Hækle 5 luftmasker, og 1 stangmaske + 1 luftmaske samt 1 stangmaske omkring den ene luftmaske som du hæklet imellem de 2 x 5 stangmasker på række 2*.

Gentag fra * til *, hele vejen rundt. Og afslut ved, at hækle 5 luftmasker og 1 kædemaske i den tredje af de 8 luftmasker du hæklet da du begyndte at hækle række 3.

Række 7
Start denne række med at hækle 7 luftmasker, hækle herefter 3 stangmasker sammen omkring de 3 luftmasker i det første hjørne.
Hækle 1 luftmasker, og hækle 3 stangmasker sammen omkring de samme 3 luftmasker i det samme hjørne.
Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker sammen omkring de samme 3 luftmasker i det samme hjørne.
Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker sammen omkring de samme 3 luftmasker i det samme hjørne.

Hækle 4 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i den stangmaske du hæklet imellem de 2 x 5 luftmasker på række 3, og hækle så 4 luftmasker igen.

*Hækle 1 luftmasker, og hækle 3 stangmasker sammen omkring de samme 3 luftmasker i det samme hjørne.
Hækle 1 luftmasker, og hækle 3 stangmasker sammen omkring de samme 3 luftmasker i det samme hjørne.
Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker sammen omkring de samme 3 luftmasker i det samme hjørne.

Hækle 4 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i den stangmaske du hæklet imellem de 2 x 5 luftmasker på række 3, og hækle så 4 luftmasker igen*.

Gentag fra * til *, hele rækken rundt. Afslut række 4 ved, at hækle 4 luftmasker og 1 kædemaske i den tredje luftmaskes yderste led, det er den tredje af de 7 luftmasker du startet med at hækle, da du startet på række 4.

Række 8
Hækle 6 luftmasker, og hækle så 3 stangmasker sammen i toppen af de 3 stangmasker du hæklet i startet af række 4.
Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker sammen i toppen af den anden af de 3 stangmasker du hæklet i starten af række 4.
Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker sammen omkring de 3 luftmasker i det første hjørne.
Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker sammen omkring de samme 3 luftmasker i det første hjørne.

*Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i den efterfølgende stangmaske på række 4.
Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker sammen, i toppen af de næste 3 stangmasker du hæklet sammen på række 4.
Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker sammen, i toppen af de næste 3 stangmasker du hæklet sammen på række 4.
Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker sammen, omkring det efterfølgende hjørne, hækle 1 luftmaske og hækle 3 stangmasker sammen om det samme hjørne.

Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker sammen, i toppen af de efterfølgende 3 stangmasker du hæklet sammen på række 4.
Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker sammen, i toppen af de efterfølgende 3 stangmasker du hæklet sammen på række 4*.

Gentag fra * til *, hele vejen rundt. Afslut ved, at hækle 3 luftmasker og hækle så 1 kædemaske i den tredje af de 6 luftmasker yderste maske led.

Række 9
Start med at hækle 3 luftmasker, hækle så 3 stangmasker omkring de 3 luftmasker.
Hækle 1 stangmaske, i toppen af den efterfølgende 3 stangmasker du hæklet sammen på række 5.
Hækle 2 stangmasker, imellem de 2 x 3 stangmasker som du hæklet på række 5.
Hækle 1 stangmaske, i toppen af den anden af de 3 stangmasker du hæklet sammen på række 5.
Hækle 2 stangmasker, imellem de 2 x 3 stangmasker som du hæklet på række 5
Hækle 1 stangmaske, i toppen af den efterfølgende af de 3 stangmasker du hæklet sammen.
Hækle 2 stangmasker + 3 luftmasker samt 2 stangmasker, omkring de 3 luftmasker der er i det første hjørne.
*Hækle 1 stangmaske, i toppen af den efterfølgende 3 stangmasker du hæklet sammen på den næste lang side på række 5.
Hækle 2 stangmasker, imellem de 2 x 3 stangmasker som du hæklet på række 5.
Hækle 1 stangmaske, i toppen af den anden af de 3 stangmasker du hæklet sammen på række 5.
Hækle 2 stangmasker, imellem de 2 x 3 stangmasker som du hæklet på række 5.
Hækle 1 stangmaske, i toppen af den anden af de 3 stangmasker du hæklet sammen på række 5.
Hækle 3 stangmasker, omkring de efterfølgende 3 luftmasker.
Hækle 1 stangmaske, i den efterfølgende stangmaske.
Hækle 3 stangmasker, omkring de efterfølgende 3 luftmasker*.

Gentag fra * til *, hele vejen rundt. Afslut med at hækle 3 stangmasker omkring de sidste 3 luftmasker, og hækle så 1 kædemaske i den tredje luftmaske, af de 3 luftmasker som du hæklet lige inden du hækle de første 3 stangmasker omkring de 3 luftmasker da du begyndte at hækle række 6.

Række 10
Hækle 3 luftmasker, og hækle så 1 stangmaske i den efterfølgende stangmaskes yderste maske led.
Gentag med, at hækle 1 stangmaske i alle efterfølgende stangmaskers yderste maske led. Og frem til, du kommer hen til hjørnet med de 3 luftmasker.

*Hækle 2 stangmasker + 3 luftmasker samt 2 stangmasker omkring de 3 luftmasker i hjørnet.
Hækle så 1 stangmaske, i hver stangmaskes yderste maske led*.

Gentag fra * til *, hele vejen rundt.

Du skal nu gentage række 7, lige ind til du har hæklet 4 rækker mere.

Hækleopskrift på Anne-Pia´s Tulipan bladene

Nu skal du hæklet med det garn, som du ønsker bladene på dine tulipaner skal have.
Du skal starte med at hækle 2 stangmasker + 3 luftmasker samt 2 stangmasker, omkring 3 luftmasker i et af hjørnerne på din firkant.
**Hækle 1 stangmaske, i den efterfølgende stangmaskes yderste maske led.
Spring den efterfølgende, stangmaske over.
*Hækle 2 stangmasker sammen i den efterfølgende stangmaskes yderste maske led + 1 luftmaske, og hækle så 2 stangmasker sammen i den samme stangmaskes yderste maske led.
Spring de efterfølgende, 2 stangmaske over*.

Gentag fra * til *, til du har hæklet 7 tulipanblade i alt.
Spring 1 stangmaske over og hækle 1 stangmaske, spring 1 stangmaske over.

*Hækle 2 stangmasker sammen i den efterfølgende stangmaskes yderste maske led + 1 luftmaske, og hækle så 2 stangmasker sammen i den samme stangmaskes yderste maske led.
Spring de efterfølgende, 2 stangmaske over*.

Gentag fra * til *, til du har hæklet 7 tulipanblade mere.
Spring 1 stangmaske over, og hækle 1 stangmaske i den efterfølgende stangmaskes yderste maske led.
Hækle 2 stangmasker + 3 luftmasker samt 2 stangmasker, omkring det efterfølgende hjørne**.

Gentag fra ** til **, hele vejen rundt
Afslut med at hækle 1 kædemaske, i den første stangmaske du hæklet da begyndte på denne række.

Hækleopskrift på Anne-Pia´s Tulipaner

Med det farve garn du ønsker, at hækle dine tulipaner med skal du starte med at hækle omkring et af hjørnerne med 3 luftmasker.
**Hækle 2 stangmasker + 3 luftmasker samt 2 stangmasker, omkring de 3 luftmasker i et af hjørnerne.
Hækle 1 stangmaske, i de efterfølgende 3 stangmasker.
Hækle 1 luftmaske, og hækle 5 stangmasker sammen omkring den ene luftmaske som du hæklet imellem de 2 x 2 stangmasker sammen på den sidste række.
*Hækle 2 luftmasker, og hækle 5 stangmasker sammen omkring den ene luftmaske imellem de næste tulipanblade*.
Gentag fra * til *, til du har hæklet i alt 7 tulipaner i alt.
Hækle 2 luftmasker og hækle 1 stangmaske, i den ene stangmaske på sidste række, som er den du hæklet imellem de 2 x 7 tulipanblade.
Hækle 2 luftmasker, og hækle så 7 tulipaner mere hen til du har 3 stangmasker tilbage.
Hækle 1 stangmaske, i hver af de efterfølgende 3 stangmasker lige inde det efterfølgende hjørne**.

Gentag fra ** til **, hele vejen rundt. Afslut tulipan rækken med, at hækle 1 kædemaske i den første af de 2 stangmasker som du startet med at hækle, da du begyndte på denne række. Du skal samtidig afslutte dette garn, for du er nu færdig med at hækle tulipanerne.

Rækken lige efter tulipan rækken
Du skal nu **hækle 2 stangmasker + 3 luftmasker samt 2 stangmasker, omkring de 3 luftmasker i et af hjørnerne på din firkant.
Hækle 1 stangmaske, i hver af de efterfølgende 5 stangmasker.
Hækle 1 stangmaske, omkring den ene luftmasker lige før den første tulipan.
*Hækle 1 stangmaske, i toppen af den efterfølgende tulipan.
Hækle 2 stangmasker, omkring de 2 luftmasker du hæklet imellem 2 tulipaner.*
Gentag fra * til *, hen til og med den tulipan du hæklet lige før den ene stangmaske.
Hækle 2 stangmasker omkring luftmasken, lige inden den ene stangmaske.
Hækle 1 stangmaske, i den ene stangmaske.
Hækle 2 stangmasker omkring luftmasken, imellem den ene stangmaske og den næste tulipan.
Gentag igen fra * til *, hen til de sidste 5 stangmasker lige inden det næste hjørne**.

Nu skal du gentage fra ** til **, hele vejen rundt. Afslut med at hækle, 1 kædemaske i den første af de 2 stangmasker som du begyndte at hækle, da du startet på denne række.

Den anden række efter tulipanerne
Start med at hækle 3 luftmasker, og hækle så 1 stangmaske + 3 luftmasker samt 2 stangmasker omkring de 3 luftmasker i et af hjørnerne på din firkant.
*Hækle 1 stangmaske, i alle efterfølgende stangmaskers yderste maske led, hele rækken hen til det næste hjørne.
Hækle 2 stangmasker + 3 luftmasker samt 2 stangmasker, omkring de 3 luftmasker i det efterfølgende hjørne*.

Gentag fra * til *, hele vejen rundt. Afslut rækken ved, at hækle 1 kædemaske i den tredje luftmaske af de 3 luftmasker, du startet med at hækle da du begyndte på denne række.

Du skal nu gentage denne række, til du har hæklet i alt 5 rækker mere.

Når du har hæklet firkanten færdig, skal den se ud som på billedet 2 herunder.

billed af stor færdig hæklet firkant til forstykket

De 2 firkanter skal hækles sammen

Nu skal du hækle de 2 firkanter sammen med kædemasker, i hver stangmaske yderste maskeled på hver side af de 2 firkanter. Kig på billed 3 herunder, hvordan jeg hæklet mine 2 firkant sammen i den højre side. Og det er på samme måde du skal hækle dine sammen. Den anden side er den modsatte side af den højre, som du skal hækle sammen på samme måde. Du kan se i dette indlæg Hækle firkanter sammen på forskellige måder , hvordan jeg hækler 2 firkanter sammen. Du skal kigge på nummer 4, hvor jeg også skriver en forklaring på hvordan jeg gør, samt har indsat en del billeder.

billed af den højre side der hæklet sammen med kædemasker

Den første række på sommertoppens overdel

Du skal nu i gang med at hækle øverste del af din sommertop, og på den første række skal du hækle 1 stangmaske i alle stangmasker bagerste maske led. Og du hækler denne række, på følgende måde.

Række 11
Start med at hækle 1 stangmaske i den anden af de 2 stangmaskers bagerste maske led, det er de 2 stangmasker som du har hæklet omkring de 3 luftmasker på firkantet på rygstykket, og som er det hjørne der er sidder til højre ind imod firkanten til forstykket. Kig på billed 4 herunder, for så kan du se hvordan jeg starter.

Herefter hækler du 1 stangmaske i den første luftmaske bagerste maske led af de 3 luftmasker, som du hæklet i det hjørne.
Hækle 1 stangmaske ind igennem kædemasken, det er den yderste kædemaske som var den sidste kædemaske du hæklet, lige inde du hæklet 1 luftmaske før du afsluttet kædemaske rækken.

Hækle 1 stangmaske i den anden af de 3 luftmaskes bagerste maske led, og så hækler du 1 stangmaske i den luftmaskes bagerste maske led som kommer lige efter.

Hækle herefter 1 stangmaske i alle efterfølgende stangmaskers bagerste maske led, og frem til der hvor du hæklet de 2 firkanter sammen i den anden side med kædemasker.

Hækle 1 stangmaske ind igennem kædemasken, og hækle så 1 stangmaske i de 2 luftmaskers bagerste maske led.

Hækle 1 stangmaske i alle stangmaskers bagerste maske led, hele vejen rundt på rygstykket. Og frem til der hvor du startet denne række, med at hækle stangmasker.

Det skal ende med at du har hæklet i alt 166 stangmasker i bagerste maske led, på alle stangmasker samt igennem de 2 kædemasker hele vejen rundt. Afslut række med, at hækle 1 kædemaske i den første stangmaskes bagerste maske led. Du skal nu skifte garnet ud, til en anden farve. Du skal derfor afslutte med, at hækle 1 luftmaske. Klip garnet end 15 centimeter fra hæklenålen, vikle garnet om din hæklenål og træk det ind igennem løkken på din hæklenål, og stram herefter godt til.

billed 5 herunder, kan du se hvordan det så ud da jeg havde afsluttet denne række.

Tag et nyt farve garn, og du skal nu forsætte på følgende måde.

Række 12

Du skal starte med at hækle 3 x 2 stangmasker sammen, og du skal hækle de 2 første stangmasker sammen i den maske lige før hjørnet med de 3 luftmasker på forrige række, samt den første luftmaske af de 3 luftmaskers, bagerste maske led.

Hækle de efterfølgende 2 stangmasker sammen, i de 2 efterfølgende maskers bagerste maske led.

Hækle de efterfølgende 2 stangmasker sammen, i de 2 efterfølgende maskers bagerste maske led.

Det skal ende med at se ud, som på billed 6 og 7 herunder.

Afslut garnet, og skrift til en ny farve garn.

Billed 4 & 5

billed af starten på første række efter sammen hækling af de to firkanter
billed af afslutning på første række efter sammen hækling af de to firkanter

Billed 6 & 7

billed af starten på hækling af anden række
billed af den færdig hæklet anden række efter sammen hækling af de to firkanter

Række 13

Du skal starte med at hækle 4 x 2 masker sammen, og du skal begynde at hækle de 2 stangmasker sammen i den tredje og anden stangmaskes bagerste maske led, på de 3 stangmasker der kommer før de 3 x 2 stangmasker som du hæklet sammen i starten på række 2.

Kig på billed 8 herunder, og på billed 9 – 10 og 11 herunder, kan du se hvordan det ser ud når jeg har hæklet de efterfølgende stangmasker sammen.

Hækle herefter 1 stangmaske, i alle stangmaskers bagerste maske led rækken frem til de 3 stangmasker før, de stangmasker du hæklet sammen på forrige række.

Hækle så 4 x 2 stangmasker sammen, lige som da du begyndte at hækle på denne række i starten.

Hækle 1 stangmaske i alle efterfølgende stangmaskers bagerste maske led, resten af rækken rundt. Afslut med at hækle 1 kædemaske i den første stangmaske du hæklet. Du skal nu skifte garn farve, og du afslutter med at hækle 1 luftmaske. Klip garnet 15 centimeter fra din hæklenål, vil garnet om din hæklenål og træk det igennem løkken på din hæklenål, og stram så godt til.

Du kan se på billed 12 og 13 herunder, hvordan det så ud da jeg havde hæklet min 4 x 2 stangmasker sammen i hver side af sommertoppen.

Nu skal du hækle forstykket og rygstykket færdigt hver for sig, for du skal nu have hæklet ærmegab i begge sider, samt halsudskæring på forstykket.

Række 14

Du skal huske at alle stangmasker, hækles i stangmaskernes bagerste maske led hele vejen rundt.

Tag en ny farve garn og start med at hækle 2 stangmasker sammen, de 2 stangmasker du skal hækle sammen, er den anden og tredje af de 2 stangmasker du startet med at hækle sammen på række 3. Og du skal herefter hækle de 2 efterfølgende stangmasker sammen i den fjerde og den efterfølgende stangmaske, som er den første stangmaske lige efter den fjerde af de 2 stangmasker du hæklet sammen i starten af række 3.

Hækle så de 2 efterfølgende stangmasker sammen, i de efterfølgende 2 stangmaskers bagerste maske led.

Herefter hækler du 1 stangmaske, i alle efterfølgende stangmaskers bagerste maske led. Men du skal kun hækle frem til du har 3 stangmasker tilbage, det er de 3 sidste stangmasker lige før de 2 stangmasker du hæklet sammen i den modsatte side.

Hækle de 2 efterfølgende stangmasker sammen, i stangmaskernes bagerste maske led.

Hækle 2 stangmasker sammen, i den efterfølgende stangmaske samt den første af de efterfølgende 2 masker du hæklet sammen på række 3.

Hækle de 2 efterfølgende stangmasker sammen, det er de efterfølgende 2 stangmasker du hæklet sammen på række 3.

Nu skal du afslutte garnet ved, at hækle 1 luftmasker. Klip herefter garnet end 15 centimeter fra din hæklenål. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram det godt til.

Du kan se hvordan jeg starter og slutter på denne række på forstykket, på billed 14 – 15 og 16 herunder. Og på billed 17 og 18 kan du se hvordan, jeg starter denne række på rygstykket.

Du skal hækle rygstykket på samme måde, som jeg har beskrevet i denne række 4. Og du afslutter også ryggen, på samme måde som du afsluttet den på forstykket.

Række 15

Tag en ny farve garn, og start denne række med at hækle 3 x 2 stangmasker sammen. Se på billed 19, hvordan det ser ud når jeg har hæklet mine 3 x 2 stangmasker sammen i starten.
Hækle 1 stangmaske i alle efterfølgende stangmaskers bagerste maske led, men kun frem til du har 6 stangmasker tilbage.

Afslut rækken med, at hækle 3 x 2 stangmasker sammen. Hækle 3 luftmasker (disse 3 luftmasker, erstatter ikke den første stangmaske på række 6), og vend dit hæklearbejde om. For du skal nu hækle den næste række, med det samme farvegarn. Se på billed 20, hvordan der kom til at se ud, da jeg havde hækle de sidste 3 x 2 stangmasker sammen på denne række.

Række 16
På denne række skal du hækle i, alle stangmaskers forreste maske led, og ikke i det bagerste stangmaske led. Grunden til dette er, at denne række er på bagsiden / vrangsiden af din sommertops forside.

Du skal starte med, at hækle 3 x 2 stangmasker sammen. Husk at du skal hækle i det forreste stangmaske led. Du kan se på billed 21 herunder, hvordan det ser ud når du hæklet de første 3 x 2 stangmasker sammen.
Hækle herefter 1 stangmaske, i alle efterfølgende stangmaskers forreste stangmaske led. Og du skal hækle frem til du har 6 stangmasker tilbage, i slutningen af denne række.

Hækle 3 x 2 stangmasker sammen, og afslut med hækle 3 luftmasker og vend så dit hæklearbejde om. Det vil ende med at se ud som på billed 22, når du har hæklet denne række færdig. Husk at de 3 luftmasker, ikke erstatter den første stangmasker, på række 7.

Række 17
Du skal nu hækle 3 x 2 stangmasker sammen, og du skal på denne række hækle i alle stangmaskers bagerste maske led. Du kan se på billed 23, hvordan det så ud da jeg havde hæklet de første 3 x 2 stangmasker sammen.

Hækle herefter 1 stangmaske, i alle efterfølgende stangmaskers bagerste maske led rækken hen, til du har 6 masker tilbage. Afslut rækken med at hækle 3 x 2 stangmasker sammen, i de sidste stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 1 luftmaske og afslut med, at klippe garnet end 15 centimeter fra din hæklenål. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram nu godt til.

Række 18
Du skal nu tage en ny farve garn, og start med at hækle 2 x 2 stangmasker sammen i stangmaskernes bageste maske led.

Hækle herefter 1 stangmaske, i alle de efterfølgende stangmaskers bagerste maske led, hele rækken hen til og med du har 4 masker tilbage.

Hækle nu 2 x 2 stangmasker sammen, i de sidste stangmaskers bagerste maske led. Afslut med at hækle 3 luftmasker, og vend nu dit hæklearbejde om.

Du kan se på billed 24 og 25, hvordan mit kom til at se ud i starten og i slutning af denne række 8.

Række 19
Hækle de første 3 stangmasker sammen, og husk at de 3 luftmasker ikke erstatter den første stangmaske. Og du skal også huske at du på denne række, skal hækle i stangmaskernes forreste maske led.

Hækle herefter 1 stangmaske i hver af de efterfølgende stangmaskers forreste maske led, og frem til du har 3 masker tilbage i slutningen af denne række.

Hækle de sidste 3 stangmasker sammen, i forreste maske led på de sidste 3 masker. Afslut med at hækle 1 luftmaske, og klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål. Vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem løkken på din hæklenål, stram rigtig godt til. Du kan se på billed 26, 27 og 28, hvordan det så ud i starten og i slutningen, da jeg havde hæklet dette række.

Række 20
Du skal på denne række, hækle 1 stangmaske i alle stangmaskers bagerste maskeled.
Afslut med at hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Det skal ende med at du har hæklet i alt 45 stangmasker i alt, når du har hæklet 1 stangmaske i alle stangmaskers bagerste maske led.

Fra række 11, skal du hækle forstykket over 2 dele. Grunden til dette er, at du nu skal hækle halsudskæring samt skulderstropperne på forstykket. Og du skal hækle dem, på følgende måde.

Række 21
Du skal nu lægge dit forstykke ned foran dig, så du kan komme til at hækle på bagsiden / vrangsiden af dit forstykke. Og du skal nu starte med, at hækle fra højre ind imod midten af dit forstykke.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de første 19 stangmaskers forreste maske led, for du hækler på vrangsiden af dit forstykke.

Hækle 2 stangmasker sammen, afslutte med at hækle 1 luftmaske og klip herefter garnet 15 centimeter fra din hæklenål. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram godt til. Du kan se hvordan det så ud på billed 29 herunder, hvor jeg havde afslutte denne række.

Vend herefter dit forstykke om, og du skal nu hækle fra højre side og ind imod midten, men på denne række skal du hækle i alle stangmaskers bagerste maske led. For du hækler nu på forsiden, af din sommertop.

billed 30 herunder, kan du se hvordan det så ud da jeg havde hæklet denne side af forstykket færdigt.

Billed 8 – 9 & 10

billed af to stangmasker der hækles sammen
billed af to gange to stangmasker der er hæklet sammen
billed af tre gange to masker der hækles sammen

Billed 11 – 12 & 13

billed af fire gange to stangmasker der hækles sammen
billeder af stangmasker der er hæklet
billed af stangmasker hæklet ved modsatte side

Billed 14 – 15 & 16

billed hvor der hækles med lysegrønt garn
billed af de første stangmasker hæklet sammen
billed af de sidste stangmasker hæklet på første række

Billed 17 – 18 & 19

billed af stangmasker hækles med lysegrønt garn på rygsiden
billed af række på rygsiden er hæklet færdigt
billed med række med mørkegrønt hækles på forsiden

Billed 20 – 21 & 22

billed med hækling af afslutning på forsiden
billed af hækling af anden række med mørkegrønt på forsiden
billed af anden række hæklet færdigt med mørkegrønt

Billed 23 – 24 & 25

billed med mørkegrønt tredje række
billed med to gange to stangmasker hæklet sammen i lysegrønt
billed af række med lysegrønt hæklet færdigt

Billed 26 – 27 & 28

billed af anden række hæklet med lysegrønt
billed af anden række hæklet næsten færdigt
billed af anden række med lysegrønt hæklet færdigt

Billed 29 & 30

billed af hals udskæringen er hæklet
billed af den modsatte side fra halsudskæring og ud

Række 23

Du skal lægge dit forstykke med vrangsiden nedad, for du skal nu hækle den næste række på højre side af dit forstykke. Du skal nu, starte med en ny farve garn.

Hækle 1 stangmasker, i den første stangmaskes bagerste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de efterfølgende 16 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle til slut 3 stangmasker sammen, i de sidste 3 stangmaskers bagerste maske led.

Afslut garnet ved at hækle 1 luftmaske, klip garnet 15 centimeter fra din hæklenål. Og vikle garnet om din hæklenål, og træk garnet igennem løkken på din hæklenål og stram godt til. Se på billed 31 herunder, hvordan det så ud da jeg havde hæklet højre side færdigt.

Nu skal du hækle den venstre side af forstykket, så du skal nu vende det om, så du kan komme til at hækle på vrangsidens. Du skal starte med at hækle i højre side og ind imod midten, og du skal nu hækle i hver stangmaskes forreste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i den første stangmaskes forreste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de efterfølgende 16 stangmaskers forreste maske led.

Hækle til slut 3 stangmasker sammen, i de sidste 3 stangmaskers forreste maske led.

Afslut garnet ved at hækle 1 luftmasker, klip garnet 15 centimeter fra din hæklenål. Og vikle garnet om din hæklenål, og træk garnet igennem løkken på din hæklenål og stram godt til. Vend din sommertop om, så du har forside opad, og du kan se billed 32 herunder, hvordan det så du da jeg havde hæklet den venstre side færdig set fra forsiden.

Række 24

Start med en ny farve garn, og du skal hækle på den højre side af dit forstykke.

Hækle 1 stangmaske, i den første stangmaskes bagerste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de 15 efterfølgende stangmaskers bagerste maske led.

Hækle til slut 2 stangmasker sammen, i de sidste 2 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmasker og vend din sommertop om, for du skal nu hækle på vrangside af dit forstykke.

Hækle de første 2 stangmasker sammen, i de første 2 stangmaskers forreste maske led. Men husk at de 3 luftmasker du hæklet lige inden du vendte din sommertop om på vrangsiden, erstatter ikke den første af de 2 stangmasker du skal hækle sammen.

Hækle herefter 1 stangmaske i hver af de efterfølgende 15 stangmaskers forreste stangmaske led.

Afslut garnet ved at hækle 1 luftmasker, klip garnet 15 centimeter fra din hæklenål. Og vikle garnet om din hæklenål, og træk garnet igennem løkken på din hæklenål og stram godt til. Du kan se på billed 33, hvordan det så ud da jeg hæklet de 2 række.

Vend din sommertop om, for du skal nu hækle den venstre side af dit forstykke på vrangsiden. Du skal starte i højre side, og du skal hækle i alle stangmaskers forreste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i den første stangmaskes bagerste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de 15 efterfølgende stangmaskers bagerste maske led.

Hækle til slut 2 stangmasker sammen, i de sidste 2 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmasker og vend dit hæklearbejde om, så du kan komme til at hækle på forsiden af den venstreside på dit forstykke.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de sidste 2 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de efterfølgende

Afslut garnet ved at hækle 1 luftmasker, klip garnet 15 centimeter fra din hæklenål. Og vikle garnet om din hæklenål, og træk garnet igennem løkken på din hæklenål og stram godt til. Du kan se på billed 34, hvordan det kom til at se ud da jeg havde hæklet disse 2 rækker.

Række 25 den højre side, på forstykket

Du skal nu hækle med det garn, du har hæklet ryggens firkant med. Du skal starte på højre side, af dit forstykke.

Hækle 1 stangmaske, i de første 14 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de sidste 2 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend din sommertop om, for du skal nu hækle på vrangsiden af den højre side.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de første 2 stangmaskers forreste maske led. Men pas på du ikke springer den første stangmaske over, og husk at de 3 luftmasker du hæklet lige inden du vendte din sommertop om, erstatter ikke den første af de 2 stangmasker du skal starte med at hækle sammen.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de efterfølgende 13 stangmaskers forreste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hækle arbejde om.

Hækle 1 stangmaske, i de første 12 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle de sidste 2 stangmasker sammen, i de sidste 2 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hækle arbejde om.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de første 2 stangmaskers forreste maske led. Men pas på du ikke springer den første stangmaske over, og husk at de 3 luftmasker du hæklet lige inden du vendte din sommertop om, erstatter ikke den første af de 2 stangmasker du skal starte med at hækle sammen.

Hækle 1 stangmaske, i de efterfølgende 11 stangmaskers forreste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 1 stangmaske, i de første 10 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle de sidste 2 stangmasker sammen, i de 2 sidste stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmaskser, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de første 2 stangmaskers forreste maske led. Men pas på du ikke springer den første stangmaske over, og husk at de 3 luftmasker du hæklet lige inden du vendte din sommertop om, erstatter ikke den første af de 2 stangmasker du skal starte med at hækle sammen.

Hækle 1 stangmaske, i de efterfølgende 9 stangmaskers forreste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 1 stangmaske, i alle 10 maskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 1 stangmaske, i alle 10 stangmaskers forreste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 1 stangmaske, i alle 10 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 1 luftmaske, og klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram godt til

Nu skal du hækle den venstre side af dit forstykke færdigt, med det samme farve garn, som du lige har hæklet den højre side færdigt.

Række 26 venstre side, på forstykket

Du skal starte med at vende dit forstykke om, for du skal hækle den første række på venstre side på vrangsiden.

Start med at hækle 1 stangmaske, i hver af de første 14 stangmaskers forreste maske led.

Hækle de sidste 2 stangmasker sammen, i de sidste 2 stangmasker forreste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 1 stangmaske, 1 de første 13 stangmasker bagerste maske led. Husk at de 3 luftmasker, erstatter ikke den første stangmaske.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de sidste 2 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de 2 første stangmaskers forreste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de efterfølgende 12 stangmaskers forreste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

hækle 1 stangmaske, i de første 11 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de sidste 2 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hækle arbejde om.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de 2 første stangmaskers forreste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de efterfølgende 10 stangmasker forreste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 1 stangmaske, i de første 9 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de 2 sidste stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 1 stangmaske, i alle 10 stangmaskers forreste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 1 stangmaske, i alle 10 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 1 stangmaske, i alle 10 stangmaskers forreste maske led.

Hækle 1 luftmaske, og klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram godt til. Du kan se på billed 35, hvordan mit forstykke kom til at se ud, da jeg havde hæklet det færdigt og på billed 36, kan du se hvordan skulderstropperne kom til at se ud tæt på.

Række 27 rygstykket

Du skal nu hækle med det samme farve garn, som du hækle det sidste stykke på skulderstropperne på din sommertop.

Rygstykket hækles ikke med halsudskæring, det er kun lige de første par rækker der skal tages masker ind i hver side, for at afslutte ærmegabene. Herefter hækles rygstykket færdigt i et stykke hvilket betyder, at det tager ikke så lang tid at hækle rygstykket færdigt.

Hver gang du har hæklet en række, da skal du hækle 3 luftmasker. Disse 3 luftmasker, erstatter ikke den første stangmaske på disse række.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de 2 første stangmaskers bagerste maske led.

Hækle de næste 2 stangmasker sammen, i de efterfølgende 2 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i de næste 41 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle de 2 næste stangmasker sammen, i de 2 efterfølgende stangmaskers bagerste maske led.

Hækle de 2 næste stangmasker sammen, i de 2 sidste stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de første 2 stangmaskers forreste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i de efterfølgende 40 stangmaskers forreste maske led.

Hækle 2 stangmasker sammen, i de sidste 2 stangmaskers forreste maske led.

* Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 1 stangmaske, i alle 42 stangmaskers bagerste maske led.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Hækle 1 stangmaske, i alle 42 stangmaskers forreste maske led*.

Gentag fra * til *, lige ind til du har hæklet 15 rækker i alt fra * til *.

Hækle 1 luftmasker, for nu du færdig med at hækle rygstykket. Og du kan se på billed 37 herunder, hvordan det kom til at se ud, da jeg havde hæklet mit rygstykke færdigt.

Du skal nu i gang med at hækle skulderstropperne fra forstykket, sammen med rygstykket. Og du skal hækle dem fast med kædemasker, og du skal hækle fra den yderste stangmaskes yderste maske led på rygstykket, og igennem den yderste stangmaskes maske led på skulderstroppen som svare til den skulder del på rygstykket.

Du skal hækle begge skulderstropper sammen med 10 kædemasker, og du skal hækle den anden skulderstrop sammen på samme måde, og også fra ydersiden og 10 kædemasker ind imod midte.

Sammen hæklingen hækles på samme måde, som da du hæklet de 2 firkanter sammen i hver side af din sommertop.

billed 38  herunder, kan du se hvordan det kom til, at se ud da jeg havde hæklet skulderstropperne sammen med rygstykket.

Når du har hæklet skulderstropperne sammen med rygstykket, da skal du vende vrangen ud ad på din sommertop. Og nu skal du så, hæfte alle dine garnender ind imellem nogle masker og rækker. Du hæfter dine garnender med en stoppenål, der har et nålehoved der er stort til, at din garnende kan komme ind igennem.

Herefter skal du i gang med, at hækle en stangmaske kant hele vejen rundt i hvert ærmegab, samt rundt i halsen, samt rundt i kanten forneden. Til slut skal du hækle en picot kant, forneden af din græseng sommertop.

Hækleopskrift på stangmaske kant rundt i ærmegabene og stangmaske kanten rundt i halsen samt kanten forneden på din sommertop.

Du skal til kanterne, rundt i ærmegabene og halsen hækle med hæklenål nummer 3:00 millimeter. Og til stangmaske kanten forneden af din græseng sommertop, samt picot kanten forneden da skal du hækle med hæklenål nummer 3:50 millimeter.

Billed 31 – 32 – 33 & 34

billed 32
billed 33
billed 34

Billed 35 & 36

billed 35
billed 36

Billed 37 & 38

Række 28

Ærmekanten

Jeg startet med at hækle 1 stangmaske, i den mørkegrønne maske hvor jeg havde hæklet stangmasker sammen.

Herefter hæklet jeg 1 stangmaske omkring den yderste stangmaske stolpe, som er den sidste af de stangmasker som jeg hæklet sammen.

Så hæklet jeg 1 stangmaske omkring den lysegrønne stangmaske stolpe, som kom lige neden under den mørkegrønne.

Herefter hæklet jeg 2 stangmasker sammen, den første af de 2 stangmasker er den første hæklet omkring den samme lysegrønne stangmaske stolpe. Den anden er de 2 stangmasker, hæklet jeg i den bagerste stangmaskes maske led. Det er der hvor du hæklet 2 stangmasker sammen, på rækken med det mørkegrønne garn, der kommer lige under den med den lysegrønne garn.

Så hæklet jeg 2 stangmasker sammen, og den første hæklet jeg i den efterfølgende stangmaskes bagerste maske led. Det er der hvor du hæklet 2 stangmasker sammen, det samme sted som der hvor du lige har hæklet den anden af de 2 stangmasker sammen i.
Den anden af de 2 stangmasker, hæklet jeg omkring den stangmaske stolpe i det lysegrønne garn, der er lige opover den hvor du hæklet den første stangmaske i bagerste stangmaske led.

Du skal nu hækle 1 stangmasker mere, omkring den efterfølgende stangmaske i det lysegrønne garn.

Hækle så 2 stangmaske omkring, den efterfølgende stangmaske i det mørkegrønne som kommer lige op over den lysegrønne.

Og nu fortsætter du med, at hækle 2 stangmasker omkring den yderste stangmaske, eller de 3 luftmasker som du vendte den pågældende række med. Du hækler sådan hele vejen rundt, hvis du ind imellem syntes at 2 stangmasker bliver for meget, da nøjes du med at hækle 1 stangmaske omkring. Men pas på at du ikke får hæklet, stangmaske kanten rundt i ærmerne for stramt. Og du skal samtidig passe på, at du ikke får hæklet ærmekanten for løs. Du kan se på billed 39 – 40 – 41 & 42, hvordan det kom til at se ud, da jeg hæklet stangmaske kanten. Og på billed 48, kan du se hvordan det kom til at se ud da jeg havde hæklet min stangmaske kant færdigt rundt i ærmet.

Hækle en stangmaske kant på samme måde, rundt om det andet ærmes kant.

Række 29
Halskant

Start med at lig din sommertop med forsiden op ad, og du skal nu i gang med at hækle stangmaske kanten rund i halsen. Du skal hækle med hæklenål nummer 3:00 millimeter, og med den garnfarve du ønsker stangmaske kanten skal have.

Du skal hækle til højre for midten af halsrundingen, og du starter med at hækle 2 stangmasker omkring den yderste lysegrønne stangmaske hen imod midten. Det er på den række, der er hæklet lige efter den række med det mørkegrønne garn. Og som er den, hvor du delte forstykket op i 2 og hæklet sidste del hver for sig.

Hækle så 2 stangmasker sammen, den første af de 2 stangmasker hækler du omkring den lysegrønne stangmaske som du lige har hæklet det 2 forrige stangmasker omkring. Den anden af de 2 stangmasker, hækler du omkring den mørkegrønne stangmasker der er lige neden under.

Hækle 3 stangmasker sammen
Hækle 3 stangmasker sammen, den første stangmaske skal hækles omkring den samme mørkegrønne som du lige har hæklet omkring.
Den anden stangmaske, hækles i den efterfølgende stangmaskes bagerste maske led. Det er der hvor du har, 5 stangmasker som du ikke har hæklet i. Og er dem der giver rundingen, på din halsudskæring.

Den tredje stangmaske, hækles i den efterfølgende stangmaskes bagerste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i den efterfølgende stangmaskes bagerste maske led.

Hækle 3 stangmasker sammen, på sammen måde som du gjorde lige før du hæklet den ene stangmaske.

Hækle 2 stangmasker sammen, den første hækles omkring den mørkegrønne stangmaske. Det er omkring den mørkegrønne stangmaske, som du hæklet den tredje stangmaske omkring, da du hæklet 3 stangmasker sammen. Den anden stangmaske hækler du omkring den yderste lysegrønne stangmaske, på rækken lige op over.

Hækle 2 stangmasker, omkring den sammen lysegrønne stangmaske.

Nu fortsætter du med, at hækle 2 stangmasker omkring hver rækkes stangmaske. Og omkring de 3 luftmasker, du hæklet hver gang du havde hæklet 1 række og lige inden du vendte dit hæklearbejde om.

Når du har hæklet frem til der, hvor du hæklet skulderstrop og rygstykke sammen. Da skal du hækle 1 stangmaske omkring kædemasken, og så hækler du 1 stangmaske i den stangmaske der kommer lige efter.

Hækle så 1 stangmaske i alle stangmaskers bagerste maske led, og frem til det er 1 stangmaske tilbage. Det er den lige før der, hvor du hæklet den anden skulderstrop og rygstykke sammen med 1 kædemaske.

Hækle 1 stangmaske, i den stangmaske lige før kædemasken.
Hækle 1 stangmaske, omkring kædemasken.
Hækle 2 stangmasker, omkring den efterfølgende stangmaske. Og fortsæt med, at hækle 2 stangmasker omkring hver stangmaske. Og dette gør du frem til du har hæklet hen til den stangmaske, der kommer lige før den du startet med, at hækle 2 stangmasker omkring den lysegrønne stangmaske.

Afslut garnet, og hæft alle garnender ind på vrangsiden af din sommertop. På billed 43 – 44 – 45 – 46 kan det se, hvordan det så ud da jeg hæklet stangmaske kanten rundt i halse. Og på billed 47 kan du se hvordan det så ud, da jeg havde hæklet stangmasken færdig, hele vejen rundt i halsen.

Række 30
Sommertoppens kant forneden

Du skal fortsætte med, at hækle denne kant med hæklenål nummer 3:50. Og du skal hækle i alle stangmaskernes bagerste maske led, hele vejen rundt. Jeg har valgt, at hækle med mit mørkegrønne garn.

Start med at lægge din sommertop, så du har bunden på sommertoppen liggende væk fra dig.

Du skal starte med, at hækle fra højre side af, og så hækle hele vejen rundt.

Hækle 1 stangmaske, omkring kædemasken til højre.
Hækle 1 stangmaske, i den efterfølgende luftmaskes bagerste maske led, det er den luftmaske der kommer lige inden den efterfølgende stangmaske.
Hækle 1 stangmaske, i alle de efterfølgende stangmaskers bagerste maske led.

Husk når du kommer hen til der, hvor der er 1 kædemaske. Da skal du igen hækle 1 stangmaske i luftmaskes bagerste maske led, det er den der kommer lige før kædemasken.

Hækle 1 stangmaske, omkring kædemasken.

Hækle 1 stangmaske, i den efterfølgende luftmaskes bagerste maske led.

Hækle 1 stangmaske, i alle efterfølgende stangmaskers bagerste maske led.

Når du kommer hen til slutning af denne række da skal du hækle 2 stangmasker i den sidste stangmaskes bagerste maske led. Og du vil til slut se, at det ser ud som om, at der er 2 luftmasker. I hver af de 2luftmasker, hækler du 1 stangmaske i hver luftmaskes bagerste maske led.

Du kan se på billed 49 herunder, hvordan det så ud da jeg startet med at hækle denne række. Og på billed 50 kan du se, hvordan det så ud da jeg hæklet de sidste 2 stangmasker.

Tæl herefter alle dine stangmasker, hele vejen rundt. Du skal have 164 stangmasker i alt, hele vejen rundt.

Afslut denne række med, at hækle 1 kædemaske i den første stangmaske. Det er den du startet med, at hækle omkring den første kædemaske.

Række 31
Hæklet picot kant forneden på din græseng sommertop

En picot er en måde, at hækle 2 hækleteknikker sammen, hvorefter der danner sig en dråbe. Picoten hækles ved, at du første hækler 1 fastmaske og så hækler du 3 luftmasker (eller flere) og så slutter du af med at hækle 1 fastmaske i den samme maske. Du kan se på billed 51, hvordan det ser ud når der er hæklet 3 picoter, med 3 x 1 fastmasker imellem hver picot..

Hækle 1 luftmaske, og hækle 1 fastmaske i den samme maske som du hæklet kædemasken i, da du afslutte den sidste række.

Hækle 3 luftmasker, og hækle så 1 fastmaske mere i den samme maske.

*Hækle 1 fastmaske, i de efterfølgende 3 masker.

Hækle 1 fastmaske + 3 luftmasker og 1 fastmaske, i masken lige efter *.

Du kan se på billed 52 herunder, hvordan det så ud da jeg startet, og havde hæklet mine første 3 picoter.

Gentag fra * til * hele rækken rundt. Afslut rækken med, at hækle 1 kædemaske i den første fastmaske. Hækle 1 luftmaske, og klip garnet 15 centimeter fra din hæklenål. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram det godt til.

Hæft nu garnenden med din stoppenål, ind imellem nogle masker og rækker på vrangsiden.

Du har nu hæklet din sommertop færdig, og jeg håber du bliver rigtig glad for den.

Hvis du undervejs får brug for hjælp, så kom og vær med i min gruppe.

Rigtig god hæklefornøjelse.

Venlige hilsner
Anne-Pia Hansen
Garnmasken

Du kan se på de nederste 3 billeder, hvordan min græseng sommertop kom til at se ud tæt på forsiden. Hvordan det kom til at se ud, da jeg havde hæklet siderne sammen, og hvordan den kom til at se ud på rygstykket.

Køb garnet her ->>

Billed 39 – 40 – 41 & 42

billed 41

Billed 43 – 44 & 45

billed 43
billed 44

Billed 46, 47 & 48

billed 46
billed 47
billed 48

Billed 49 ,50 & 51

billed 54