Sommer domino grydelap

Dobbelt sommer domino grydelapper

Dobbelt sommer domino grydelapper hækles på samme måde som Vintage domino grydelapperne, men i stedet for at de hækles 2 gang, så hækles de 4 gange. Det vil sige du får et par tykke grydelapper i stedet for et par tynde, og dem skal du hækler sammen 2 og 2 til sidst. De skal kun hækles med 1 hank, hvor Vintage domino grydelapperne er hæklet med 4. De er afsluttes med at du hækler en fastmaske kant, hele vejen rundt om begge grydelapper til slut.

Grydelapperne er hækle af 8/4 bomuldsgarn, hvilket er det bedste garn at hækle grydelapper af.

Hækleopskriften på dobbelt sommer domino grydelapper

Hækleopskrift er en fortsættelse af Vintage domino grydelapperne, så vis du gerne vil hækle dobbelt sommer domino grydelapperne, da er du nød til at gemme denne her opskrift samt opskriften på Vintage domino grydelapperne. De kan gemmes som en PDF-fil, eller du kan printe dem ud ved at trykke på knappen lige her herunder.

Print Friendly, PDF & Email

Garn

Jeg har brugt Mayflower Cotton 8/4 Junior fordi det er billigt og godt nok til hverdagsklude.

Det skal der bruges:

Hæklenål nr. 3,00 mm

4 nøgler Mayflower Cotton 8/4 Junior

Færdige mål: 19 x 19 cm

Hækleteknikker:

Hækleløkke

Luftmasker

Fastmasker

Hækle 1 fastmasker i bagerst maske led

Hækle 1 fastmaske i forreste maske led

Tage masker ind, ved at hækle 2

Hvis grydelapperne skal være større, kan der slås flere luftmasker op til at starte med. Antallet af masker skal være noget der slutter med 9, det vil sige du kan eksempelvis vælge at slå 59 – 69 – 79 – 89 – 99 – 109 luftmasker op til at starte med.

Husk på din hæklefasthed da det ikke må blive for løst, men det må heller ikke blive for stramt.

Der startes med at hækle efter opskriften på Vintage grydelapperne, da der skal bruges 4 domino firkanter hvor der skal hækles en hank på til sidst. Her ud over skal der hækles 12 domino firkanter, hvor der ikke hækles hank på og det er her hækleopskriften på sommer domino dobbelte grydelapperne skal bruges.

Spidsen på de 3 sidste domino firkanter:

Når der er 6 fastmasker tilbage, hækles der videre til der er 4 fastmasker tilbage. Herefter skal de sidste 2 fastmasker hækles, dette gøres ved at der med hæklenålen stikkes ind i den første fastmaskes bagerste led, vikle garn om hæklenålen og træk garnet igennem så der nu er 2 løkker på nålen. Stik herefter hæklenålen ind i den sidste maske altså den fjerde fastmaskes bagerste led, vikle garn om hæklenålen og træk garnet igennem og der vil nu være 3 løkker på hæklenålen, vikle endnu engang garn om hæklenålen og træk garnet igennem alle tre løkker. Nu afsluttes der ved at hækle en luftmaske hvorefter garnet klippes over en godt 5 til 10 centimeter fra masken på nålen og træk så med hæklenålen garnet igennem luftmasken og stram til så der låses af. Se billederne her under

første og fjere fastmaske hækles sammen

Hækle på samme måde den anden, trejde og fjerde domino firkant. Når alle 4 domino firkanter da er der hæklet 4 domino grydelapper. Det vil så komme til at se ud, som på billedet herunder.

Nu de 4 grydelapper hæklet

Nu skal de 4 grydelapper hækles sammen til 2 dobbelte grydelapper, dette gøres ved at der hækles fastmasker hele vejen rundt. Der startes med, at der først laves en løkke med garnet som fastmaske kanten skal hækles med. Med hæklenålen stikkes ned i den venstre fastmaske på det hjørnet hvor der skal hækles hank til sidst, husk at stikke hæklenålen ned igennem to lapper s (se billedet herunder)

første hæklet fastmaske Billedet brugt i indlægget sommer dobbelt domino grydelapper på garnmasken

Der hækles fastmasker i første og andet hul imellem rillerne, se på billedet herunder hvordan det gøres.

Hækle i første og andet hul imellem rillerne

I hver af de 3 hjørner, har jeg hæklet 3 fastmasker. Dette giver en pænere runding i hjørnerne, men det er op til den enkelte som hækler, for det kan også være at 5 fastmasker ser er pænere.

Nu skal der så hækles hank, dette gøres på samme måde som på Vintage Domino Grydelappen men stik stik hæklenålen ned i hankens buen på den første hæklet domino firkant. Husk at det er 2 grydelapper der hækles sammen, og derfor skal der også stikkes ned igennem begge lapper. Hanken bliver tykkere hvilket er en god ide, da grydelapperne også er tykkere og derved også vejer det mere. Jeg valgte at hækle 18 fastmasker rundt om luftmaske kæden på de dobbelte grydelapper, da dette kommer til at se pænere ud. Der lukkes nu af ved, at klippe garnet over 5 til 10 cm fra den sidste maske. Træk så garnet igennem løkken på hæklenålen, og træk godt så den bliver strammet godt.

Rigtig god fornøjelse.