strikning for begyndere med klude billede af 6 klude og 1 håndsæbe samt 2 fransk anemoner

Strikning for begyndere med lette strikkeopskrifter, del 1

Strikning er rigtig populært – afslappende og spændende, også kan det hjælpe dig i en travl og stressende hverdag. For strikning kan hjælpe dig af med, stress af og få dig til at slappe af på samme tid.

Du kan strikke mange forskellige ting, med 2 simple strikketeknikker. Ja du kan strikke både vaskeklude, håndklæder, grydelapper, karklude og viskestykker eller noget smart tøj til dig selv. Du kan også strikke, smukke ting til dit hjem samt meget andet. Så hvis du godt kunne tænke dig, at komme i gang med at strikke. Ja så vil disse 2 strikketeknikker, være de helt rigtige at starte med.

I strikning for begyndere del 1, vil jeg beskrive hvilke materialer og redskaber du skal bruge og hvordan du kan komme i gang med, at strikke. Jeg vil vise dig, hvordan du på en simpel måde kan strikke forskellige strikkemønster, ved hjælp af de 2 strikketeknikker. De her 2 strikketeknikker er de vigtigste at kunne, for at du kan komme godt i gang med at strikke.

Undervejs i del 1 i strikning for begyndere, har jeg indsat links til et par YouTube Tutorials. Grunden til dette er, at når jeg skal forklare strikning, kan det være rigtig svært at beskrive helt nøjagtigt hvad det er du skal strikke. Og ved hjælp af disse Tutorials, vil din strikning blive meget nemmere og mere overskueligt. Når du trykker på linkene, da vil de åbne sig i en ny fane. Ved at gør det på denne måde, da har du hele tiden mulighed for at have del 1 foran dig, men samtidig kan du lige kigge på Tutorialen når du har brug for det.

Før du kan gå i gang med din strikning, er der nogle grund ting som du har brug for at vide. Dem vil jeg beskrive herunder, så din strikning efter denne del bliver nemmere og mere overskuelig.

Inden du kan gå i gang, da skal du have fat i et par strikkepinde i nummer 3:00 millimeter eller, du kan vælge at strikke med rundpind lige som jeg gør. Hvis du vælger rundpind, da skal du have fat i en rundpind nummer 3:00 millimeter, og den wire eller nylon snor (nylon snoren sidder imellem de 2 strikkepinde som sidder fast på nylon snoren) skal måle minimum 40 centimeter.

Herud over skal du bruge noget garn til, at strikke dit strikkearbejde med. Her er det den strikkeopskrift som du skal strikke efter der beskriver hvilket slags garn du skal bruge. Men når du er nybegynder i strikning og skal til at lærer at strikke for første gang. Da er det aller bedste garn at arbejde med 100 % bomuldsgarn, og jeg vil anbefale, at du bruger Mayflower Cotton nummer 8. Grunden til dette er, at Mayflower Cotton nummer 8, er for det første behageligt at strikke med. Men samtidig har du mulighed for at vaske dit strikketøj ved op til 60 °. Dette er rigtig godt at kunne vaske ved den temperatur, fordi dine vaskeklude – karklude og gulvklude vil skulle vaskes ved denne temperatur for, at du kan være 100 % sikker på at de bliver 100 % rene.

Ud over strikkepind eller strikkerundpind, da er det en god ide at anskaffe sig følgende hjælperedskaber:
Vigtig 1 Saks
Vigtig 1 Stoppenål
Vigtig En 50 – 100 Markeringsringe, disse fås både som små ringe med en klik lås og som små nøgleringe.
Vigtigt Et Målebånd
1 Maskeholder (dette er en meget stor sikkerhedsnål)
1 Strikkepinde måler, det er et tykt stykke plastik i enden en rund eller aflang for. På denne er der en masse huller, og lige over – under eller til en af siderne står der et tal. Når du så stikker din strikkepind ind i den hvor der eksempelvis står 3 udfor, da betyder det at din strikkepind måler 3:00 millimeter.
1 sæt strikkepinde beskytter, det er en kegle formet ting i som regel gummi og har et hul i den ene ende, den bruger du til at sætte på dine strikkepinde spidser. For på den måde beskytter du dem, når du ikke strikker og lægger dit strikketøj fra dig.
En hjælpe strikkepind, det er en lille pind som nærmest ligner et Z. Den bruges til at sætte masker over på, når der er nogle masker der skal strikkes på den næste række eller omgang.

De redskaber som jeg har beskrevet her op over, da er der nogen du har brug for at anskaffe dig til at starte med. Mens andre kan du anskaffe dig efterhånden, som du skal strikke flere forskellige ting. Dem som du har brug for at anskaffe dig lige nu, så du kan komme igang med din strikning. Dem har jeg, skrevet Vigtigt ud for med fed skrift.

Til del 1 i strikning for begyndere skal du bruge følgende:

1 nøgle Mayflower cotton 8/4,Koral nummer 1416.
1 nøgle Mayflower cotton 8/4, blå.
1 nøgle Mayflower cotton 8/4, Beige nummer 1438.
1 nøgle Mayflower cotton, Solgul nr. 1498
1 nøgle Mayflower cotton 8/4, Lys Mint grøn nummer 1486.
1 nøgle Mayflower cotton 8/4, Junior , Turkis nummer 1424.

Strikkepind eller strikke rundpind nummer 3:00 millimeter med en wire der måler 40 centimeter
Et målebånd, til at måle højden på dit strikkearbejde
Hæklenål nummer 3:00 millimeter
Stoppenål, til at sy dine garnender ind imellem nogle masker

Du kan købe Mayflower Cotton nummer 8 her ->>>

Strikketeknikker:

Lav en løkke med garnet
Slå masker op
Strik Ret
Strik Vrang
Vend dit strikkearbejde

Strikkemønster:

Retstrik, med Koral farve.
Vrangstrik, med Blå farve.
Glat strik, med Beige farve.
Rib strik 1 ret og 1 vrang, med Solgul farve.
Dobbelt Rib strik 2 ret og 2 vrang, med Lys Mint Grøn farve.
Håndklæde mønster = 5 pinde 5 ret og 5 vrang og 5 pinde 5 vrang og 5 ret, med Turkis farve.

Hjælp via Skype til din hækling og strikning

Info til del 1 i strikning for begyndere

Inden du går i gang med at strikke, så er det meget vigtigt at du læser hele denne del igennem. For der er nogle vigtige oplysninger til din strikning, samt nogle billed vejledninger og billeder som du har brug for at og se på under vejs.

I denne del vil du komme til, at strikke efter strikkeopskrifter på klude, som du kun strikker af de 2 vigtigste strikketeknikker inden for strikning. Med disse 2 strikketeknikker kommer du til, at strikke de først 6 nemmeste, vigtigste og mest anvendte stikkemønstre. Og når du kan strikke disse 6 mønstre, ja så vil du kunne strikke rigtig mange forskellige strikkeopskrifter på alt muligt forskelligt.

Strikkeopskrift 1 på Klud

Ret Strik i Koral farvet

1. Start med at lav en løkke med garnet og sæt den på din strikke pind eller strikke rundpind nummer 3:00 millimeter. Nu slå så 50 masker op, herefter vender du dit strikkearbejde, og så strikker du ret i alle masker.

Du kan se på billed vejledningen herunder, hvordan jeg starter min strikkearbejde. Du kan se, hvordan jeg holder mine strikkepinde. Og du vil kunne se hvordan jeg holder garnet, når jeg slå mine masker op. På billedet lige under billed vejledningen, kan du se hvordan det ser ud når jeg har slået de 2 første masker op. Og på billed 3 kan du se hvordan det ser ud, når jeg har slået alle mine masker op. På billed 4 kan du se, at jeg har vendt mit strikkearbejde om, så jeg kan gå i gang med at strikke min klud.

Nu skal du i gang med at strikke ret masker, og det gør du på følgende måde:

2. Strik din strikkepind ind i den første maske, vikle garnet om din strikkepind og træk det ind igennem masken som du stak din strikkepind ind igennem. Herefter trækker du i masken på strikkepinden, så du får trukket den nye maske over på din modsatte strikkepind. Og du har nu strikket din første ret maske, du strikker på samme måde de efterfølgende 49 masker. Når du har strikket dem alle, da vender du dit strikkearbejde om, på samme måde som da du lige havde slået alle dine masker op, og gjorde klar til at skulle strikke den pind du lige har strikket.

Du gentager række nummer 2, og sådan strikker du alle de efterfølgende rækker lige ind til dit strikkearbejde måler 22 centimeter i højden. Du måler det på samme måde som du kan se på billedet herunder, hvor jeg har lagt mit målebånd på min klud.

Syntes du det er svært at strikke ret maskerne, så kan du se hvordan du strikker den første pind, på linket til YouTube Tutorial her under:

Strik den første pind

Og herefter strikker du de efterfølgende rækker, på samme måde som du kunne se på YouTube Tutorialen.

Herefter skal du nu lukke alle dine masker af, og det gør du ved først at strikke de første 2 masker. Herefter tager du din strikkepind ind i den første maske, og den første maske skal du nu trækker hen over den anden maske af de 2 du lige har strikket. Og du vil nu have 1 maske tilbage, på din strikkepind.

*Nu strikker du den næste maske, og herefter trækker du den første maske hen over den maske du lige har strikket, det er den som du havde tilbage på din strikkepind, lige inden du strikket den næste maske*.

Gentag fra * til * rækken hen, det vil ende med at du har 1 maske tilbage. Med din hæklenål nummer 3:00 millimeter hækler du nu en luftmaske, klip garnet en 10 centimeter fra din hæklenål, og træk så garn enden igennem masken på din hæklenål og stram til.

Til sidst skal du tage din stoppenål, og du skal med denne hæfte de 2 garnender ind imellem nogle masker så den bliver skjult.

På billed vejledningen under der hvor jeg viser mit strikkearbejde med målebåndet, kan du se hvordan jeg lukker min første maske af.

Hvis du har brug for yderligere hjælp til at slå masker op, eller til at lukke dine masker af. Da kan du se hvordan du slår masker op, på linket til YouTube Tutorial lige herunder:

Slå masker op

Har du brug for yderligere hjælp, til hvordan du lukker dine masker af. Så kan du se hvordan dette gøres, på linket til YouTube Tutorial herunder:

Sådan lukker du dine masker af, på retsidens

Sådan lukker du dine masker af, på vrangsiden

sådan slår du masker op billede der viser hvordan masker slåes op

du skal vende dit strikkearbejde om billed der viser strikkearbejdet er vendt om
sådan måler du dit strikkearbejde billed med målebånd der viser at dit strikkearbejde måler 22 centimeter
sådan lukker du dine masker af billede der viser hvordan du lukker dine masker af
min færdig strikket klud billed af min strikket klud i retstrikning

Strikkeopskrift 2 på Klud

Vrang strik i Mellem Blå farve

1. Start med at lav en løkke med garnet og sæt den på din strikke pind eller strikke rundpind nummer 3:00 millimeter. Nu slå så 50 masker op, på samme måde som da du slog op til klud 1. Herefter vender du dit strikkearbejde, og så strikker skal du i gang med at strikke vrangmasker i alle masker.

På billed vejledningerne herunder, viser jeg dig hvordan du strikker vrangmasker. Hvis du har brug for at se hvordan en vrangmaske strikkes, da kan du se dette på linket til YouTube Tutorial lige herunder:

Sådan strikker du vrangmasker

2. Du strikker 1 vrang maske ved, at ligge dit garn ind over din strikkepind til venstre lige før den første maske. Herefter stikker du din højre strikkepind lige ind under garnet du lige har lagt over strikkepinden på din venstre strikkepind, samt den første maske. Vikle så garnet om din højre strikkepinds spids, og træk det igennem masken og garnet på din venstre strikkepind. Nu trækker du så den maske du lige har trukket garnet igennem af den venstre strikkepind, og den maske har du strikket og sider nu på din højre strikkepind. Det vil sige, du har nu strikket din første vrangmaske.

På samme måde strikker du vrangmasker, i alle de efterfølgende masker på din venstre strikkepind. Herefter skal du vende dit strikkearbejde om, og så strikker du den næste og alle efterfølgende rækker på samme måde, lige ind til dit strikkearbejde måler 22 centimeter.

Når det har det, så skal du lukke alle masker af. Dem lukker du af på samme måde, som da du lukket maskerne af på din klud i retmasker. Og du afslutter garnet på samme måde, som du gjorde på kluden i retmasker.

Nu har du strikket dine første 2 klude, og med de 2 vigtigste strikketeknikker. Jeg vil nu lærer dig, hvordan du strikker 4 forskellige klude mere ved hjælp af disse 2 strikketeknikker. Men det bliver så i 4 andre slags strikkemønstre.

start med at strikke vrang billed der viser hvordan du starter med at strikke vrang
begynd at strik vrang billed viser hvordan du stikker strikkepinden ind i masken på venstre pind samt hvordan du vikler garnet om strikkepinde spidsen
den første vrangmaske samt de første vrangmasker strikket billederne viser den første og de første par vrangmasker der er strikket
klud i vrangstrik billed af færdig strikket klud i vrangstrik

Strikkeopskrift 3 på Klud

Glatstrik i Lyse Brun farve

Du skal til at begynde med slå 50 masker op, på samme måde som du gjorde det til kluden i ret og kluden i vrang. Når du har slået maskerne op, skal du vende dit strikkearbejde om.

Række 1:
Nu skal du strikke 1 ret maske, i alle masker hele rækken hen. Herefter vender du dit strikkearbejde om.

Række 2:
Nu skal du strikke 1 vrang maske, i alle masker hele rækken hen. Herefter vender du dit strikkearbejde om.

Nu skal du gentage række 1 og 2 skiftevis, og du skal gentage dem ind til du har strikket dit strikkearbejde til det måler 22 centimeter. Når det gør det, så skal du lukke alle dine masker af, på samme måde som du lukket dine masker af på din klud med ret masker og din klud med vrang masker. Til sidst afslutter du det, på samme måde som de 2 klude.

Hjælp via Skype til din hækling og strikning

Strikkeopskrift 4 på klud

Ribstrik i Gul farve

Dette strikkemønster strikkes ved, at du strikker 1 ret i en maske, og 1 vrang i den næste maske. Sådan gentager du med at strikke, i alle masker rækken hen.

Du starter med at slå 50 masker op, på samme måde som du har gjort det til de 3 foregående klude. Og nu skal du i gang med at strikke Ribstrik, og dette gør du på følgende med:

Række 1
Strik 1 ret i 1 maske og 1 vrang i den næste maske, gentag rækken hen ved, til du har strikket i alle masker.

Række 2:
Strik 1 vrang over 1 retmaske, og strik 1 ret i den næste som er over 1 vrangmaske. Gentag rækken hen ved, til du har strikke i alle masker.

Du skal gentage række 1 og række 2, lige ind til dit strikkearbejde måler 22 centimeter. Herefter skal du lukke alle dine masker af, samt lukke dit strikkearbejde af, på samme måde som du gjorde det på klud 1 og 2.

Strikkeopskrift 5 på klud

Dobbelt Ribstrik i Grøn farve

Dette mønster strikkes på næsten samme måde, som da du strikket strikkeopskrift 4. Forskellen er, at du i stedet for 1 ret og 1 vrang, skal strikke 2 ret og 2 vrang.

Start med at slå 50 masker op, på samme måde som du har gjort det til de 3 foregående klude. Og nu skal du i gang med at strikke Ribstrik, og dette gør du på følgende med:

Række 1
Strik 2 ret i første maske og 2 vrang i den næste maske, gentag rækken hen ved, til du har strikket i alle masker.

Række 2:
Strik 2 vrang over 2 retmaske, og strik 2 ret i den næste som er over 2 vrangmaske. Gentag rækken hen ved, til du har strikke i alle masker.

Du skal gentage række 1 og række 2, lige ind til dit strikkearbejde måler 22 centimeter. Herefter skal du lukke alle dine masker af, samt lukke dit strikkearbejde af, på samme måde som du gjorde det på klud 1 og 2.

færdig strikket klud i dobbelt ribstrik billed af den færdig strikket klud i dobbelt ribstrik

Strikkeopskrift 6 på klud

Håndklæde Tern i Lys Turkis farve

Dette mønster strikkes ved at strikke 1 ret i 5 masker, og så strikker du 1 vrang i de næste 5 masker.

Start med at slå 50 masker op, på samme måde som du har gjort det til de 3 foregående klude. Og nu skal du i gang med at strikke Håndklæde Tern, og dette gør du på følgende med:

Række 1
Strik 5 ret i første 5 maske og 5 vrang i den næste 5 maske, gentag rækken hen ved, til du har strikket i alle masker.

Række 2:
Strik 5 vrang over de næste 5 retmaske, og strik 5 ret over i de næste 5 masker som er over 5 vrangmaske. Gentag rækken hen ved, til du har strikke i alle masker.

Du skal nu gentage række 1 og række 2, lige ind til har strikket 5 rækker i alt. Det vil betyde at du skal strikke de næste 5 efterfølgende rækker, ved at du starter med at strikke på vrang siden af dit strikkearbejde.

Række 6:
Strik 5 ret over vrang masker, og strik 5 vrang over ret masker. Strik på samme måde i de efterfølgende masker, rækken hen. Vend dit strikkearbejde om, og fortsæt nu med række 7.

Række 7
Strik 5 vrang over ret masker, og strik 5 ret over vrangmasker. Strik på samme måde i de efterfølgende masker rækken hen, vend dit strikkearbejde om.
Nu skal du gentage række 1 og 2 og når du har strikket dem, så skal du gentage række 6 og 7.

På denne måde får du strikket det mønster der hedder Håndklæde Tern, og du skal strikke dette mønster ind til dit strikkearbejde måler 22 centimeter. Herefter skal du lukke alle dine masker af, samt lukke dit strikkearbejde af, på samme måde som du gjorde det på klud 1 og 2.

Køb garnet nu ->>>

Du har nu strikket dine første 6 klude, hvis du ønsker at dine klude skal være større. Da kan du vælge at starte med, at slå 100 masker op i stedet for 50 masker. Selve strikkemønstrene strikkes på samme måde som jeg har beskrevet under hver klud, og du afslutter dem også på sammen måde.

Har du brug for yderligere hjælp til din strikning til, at komme i gang med at strikke dine klude, så kom og vær med i min gruppe.

Rigtig god fornøjelse med dine klude, jeg håber du bliver glade for dem.

færdig strikket klud i håndklæde mønster billed af den færdig strikket klud i håndklædemønster