Hæklede pude med firkanter

Hæklede pude med firkanter i 9 forskellige hæklemønster

I slutningen af juni månedet 2015 tilmeldte jeg mig en CAL som gik ud på, at der skulle hækles en ny firkant hver uge. Hver hækleopskrift til disse firkanter blev offentlig gjort hver fredag, og de ville være i 9 forskellige mønster. Denne CAL blev sat igang af Tatsianna der er designer af hæklede dekorations interiør, og er ejer af bloggen Lilla Björn´s Crochet World og er skrevet på Amerikansk. Hver eneste firkant minder Tatsianna om en lille sol, der både indenholder en blomst og geometriske elementer. Hendes hovedformål med at lave lige netop denne CAL, er at præsentere hækle teknikken overlay til os der gerne vil lære, at arbejde med denne hækle teknik. Og hvis du ikke kender til denne teknik, da er det en rigtig god måde, at lære at arbejde med denne teknik på. Når alle firkanterne er blevet hæklede, og CAL´en er færdig. Da har du hæklede en dekorativ forside til en pude, denne vil så kunne syes fast på en færdig pude bagefter. Inden jeg tilmeldte mig selve CAL´en, da kigget jeg rundt på hendes blog. For jeg ville gerne være sikker på, at jeg kunne lide de forskellige dekorationer som Tatsianna hæklede. Jeg må indrømme, at det tog mig ikke lang tid før jeg besluttet mig. Hold da op, de ting hun hækler er utrolig smukke. Ja! de er efter min mening meget unikke, fordi de ikke bare bliver hæklede efter andre, men det er hækling som er meget specielt. Hvilket er med til at ens hækling, ikke bliver til noget alle bare kan gå i en hvilken som helst forretning og købe.

Jeg brugte følgende garn og redskaber

Hæklenål nr. 3:00 mm.

Drops Cotton Light i forskellige farver

1 stykke bomuldsstof i størrelse 50 x 50 cm. Eller en færdig syet pude i størrelse 45 x 45 cm.

Opskrifterne til hver af disse firkanter kan du finde på Tatsianna´s blog, i det indlæg som jeg har indsat linket til. står der vigtige informationer til denne CAL, de er rigtig vigtige at læse igennem før du begynder at hækle dem. En anden vigtig ting du skal vide er, at når du skal hækle disse firkanter da høre der en YouTube Tutorial til hver firkant. Disse tutorial finder du nederst i hækleopskriften, på hver firkant. Du kan finde indlægget, med alle opskrifterne på firkanterne her Circles of the Sun Mystery CAL 

Firkanterne blev hæklede af flere forskellige hækle teknikker, og det er på Amerikanske. Hvis du har brug for hjælp til oversættelser, da kan du finde min meget lange oversættelses liste her -> Oversættelser

Mine hæklede firkanter

Du kan se billederne efter artiklen hvordan alle mine hæklede firkanter kom til at se ud, og jeg valgte at hækle 2 firkanter af hvert mønster. Derfor har jeg ialt hæklet 18 firkanter, i stedet for 9. Da jeg ønsket at hækle et helt pudebetræk, frem for kun en dekorations forside, til en pude. De er alle hæklede i forskellige farver, men hver firkant er hæklede med max 4 – 6 farver. Jeg har indvidere valgte, at sy min egen inderpude. Til denne har jeg brugt 100 % bomuldsstof, der blev klippet så det passet i størrelsen til både forsiden og bagsiden af min hæklede pudes forside og bagside. Da den var syet færdig, fyldte jeg den med alle mulige forskellige stofrester, som vidste kunne tåle at blive vasket i vaskemaskinen.

Firkanterne hækles sammen

Da jeg havde hæklet alle 18 firkanter, skulle de hækles sammen til 2 store firkanter. Til sammen hæklingen af firkanterne, valgte jeg at hækle med 3 helt andre farver, end dem firkanterne blev hæklet af. Grunden til dette er, at farven uden om ønsket jeg ikke skulle være dominerende. Men den måtte godt blive på en måde, så firkanterne blev indrammet. Derfor valgte jeg først, at hækle alle de 2 x 9 firkanter sammen med en helt almindelig sort. Herefter hæklet jeg pynte kanten, med vintage grøn og creme farvet garn. Jeg blev rigtig glad da de alle var hæklet sammen, og kant var hæklet færdigt. For hold op hvor jeg syntes, at farverne på de små firkanter lige som fik et helt specielt udtryk. Men samtidig så blev det endnu mere specielt, da jeg havde hæklet pynte kanten rundt om de 2 store firkanter. De blev helt unikke, og meget smukke. Du kan se dem på billederne efter artiklen på både det garn jeg valgte at hækle dem sammen med, og på billederne af de sammen hæklet firkanter både før og efter kanten blev hæklet på.

Inden pyntekanten

Før jeg kunne komme til, at hækle den sidste pynte kant rundt om firkanterne. Da var jeg nød til at få klippet bomuldstoffet, så jeg kunne være helt sikker på, at min inder pude passet ind i min hæklede yder pude. Derfor blev dette klippet før jeg kunne gå videre, og for nu at være 100 % sikker på at den passet. Lagde jeg min hæklede forside oven på bomuldstoffet, og klippet det med 5 – 6 cm fra kanten på den hæklet forside hele vejen rundt. Herefter syet jeg det sammen på symaskinen, men jeg syet ikke hele vejen rundt. Jeg stoppet en godt 10 til 15 cm fra hvor jeg startet med at sy, for så havde jeg plads til at jeg kunne kommet fyldet ind i dette hul. Jeg trak så meget i sytråden at denne kunne bruges til, at sy det sidste stykke sammen i hånden. Herefter fyldt jeg puden med mine stofrester, og fik det hul syet sammen. Da det var færdigt, kunne jeg komme igang med at hækle den sidste kant rundt om firkanten. Du kan se billederne efter artiklen, hvordan min inder pude kom til at se ud.

Forsiden og bagsiden hækles sammen

Nu skulle jeg så hækle pudens forsiden og bagside sammen, og jeg valgte at hækle det sammen med en hækle teknik, som var med til at danne en form for en kant på selve puden. Grunden til dette er, at inder puden jo er blevet fyldt med stofrester. Dette betyder at der er nød til at være en kant rundt om firkanteren, som er med til at yderpuden ligger pænt oven på inder puden uden at det bliver buldet.

Forsiden og bagsiden lægges nu sammen, med deres bagside ind imod hinanden. Og nu skal de så hækles sammen, og dette gøre på følgende måde. Hækle teknikken hækles ved, at der hækles 1 stangmaske i hver maskes yderste maskeled på forsidens og bagsidens kant. Men når der hækles i en maskes yderste maske led i kanten på pudens forside, da skal der hækles i den tilsvarende maskes yderste maskeled i kanten på bagsiden. Når det bliver hæklet sammen på denne måde, da kommer det til at minde lidt om rib kant. Men denne bliver lidt  elastisk, hvilket er med til at yderside, bliver rigtig flot når puden er hæklet helt færdigt. Til sidst syet jeg 4 Får knapper i, på en sådan måde at de passet i firkanternes sammen hækling. Dette giver mig mulighed for, at betrækket kan tages af og blive vasket. Du kan se på billedet øverst, hvordan puden kom til at se ud da jeg havde hæklet den helt færdig, og nederst kan du se et billed med knapperne i toppen.