Hæklet sjal i bedstemors mønster

Den fjerde af 6 hækleopskrifter, til hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 2

Dette hæklet sjal hækles af trekantet i bedstemors mønsteret, og det hækles fra midten og ud til det har den ønsket bredte. Det hæklet Sjal du kan se jeg har hæklet på billedet ovenfor, måler ialt i bredden 150 centimeter. Hvis du ønsker at dit hæklet sjal skal være bredder, da skal du fortsætte med at hækle som jeg beskriver i denne hækleopskrift. Ophavsret

Dette skal du bruge

Jeg har brugt 3 forskellige farver af Mayflower Cotton nr. 8, og er 100 % bomuld garn.
9 nøgler garn
Det vil sige, at du skal bruge ialt 450 gram garn.
Hæklenål nummer 3:00 millimeter

Garnet kan du købe her->>>>>>

Hækle teknikker du vil komme til, at hækle i denne hækleopskrift
Luftmasker
Kædemasker
Stangmasker

Vigtige informationer til denne hækleopskrift
Hver gang du starter på en ny række, da begynder du med at hækle 3 luftmasker. Herefter hækler du 2 stangmasker i den 3. stangmasker som du afsluttet med på den forrige række. Når du afslutter en række, da hækler du altid 3 stangmasker i  den tredje luftmaske, det er de 3 luftmasker du startet med da du begyndte at hækle den forrige række.
En ting der er meget vigtigt når du hækler et trekantet sjal i bedstemors mønstret, det er at du skal sørge for ikke at komme til at hækle det for stramt. Hvis du hækler det for stramt, da vil det blive bulet. Derfor er det vigtigt at du sørge for, at hækle på en afslappet måde.

Hvis du hækler med forskellige farver garn, da vil du til sidst have en del garn ender. Disse garnender syer du ind i de rækker, som passer til garn endens farve.

Hækleopskriften

Hvis dit hæklet sjal skal hækles på samme måde, som mit hæklet sjal er hæklet. Da skal du starte med, at hækle med det creme farvet garn. Herefter hækler du med det mellem brune garn, også den mørke brune. Du hækler 3 rækker med hver farve, og hver gang du afslutter en garnfarve. Da afslutter du med at hækle en stangmaske, hækle herefter en luftmaske og klip garnet en 10 centimeter fra hæklenålen, og træk garnenden ind igennem løkken på din hæklenål og stram den til. Du tager nu det garn som du ønsker, at hækle videre med. Start med at laver en løkke, på samme måde som du skal starte med at hækle. I stedet for at du starter den næste række med 3 luftmasker, da hækler du 3 stangmasker i den tredje stangmaske som forrige række afsluttet med.

Række 1:
Start med at lav en hækle løkke, og sæt denne på din hæklenål. Hækle så 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker i den fjerde luftmaske fra hæklenålen. Hækle 3 luftmasker (disse 3 stangmasker vil komme til, at blive spidsen på dit sjal) og hækle 3 stangmasker i den samme luftmaske som du hæklet de 2 stangmasker i.

Række 2:
Hækle 3 luftmasker og hækle så 2 stangmasker i den tredje som var den sidste stangmaske du hæklet på række 1. Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske kæden med de 3 luftmasker på række 1. Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker mere omkring den sammen luftmaske kæde som du lige har hæklet de 3 stangmasker omkring. Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker i den tredje luftmaske som forrige række startet med.

Række 3:
Hækle 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker i den tredje stangmaske som er den sidste du hæklet da række 2 afsluttet. Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske buen på forrige række (luftmaske buen, er den hvor du hæklet 1 luftmaske i mellem 3 stangmasker). Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske kæden med 3 luftmasker (det er spidsen på dit sjal). Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker omkring den sammen luftmaske kæde som du lige har hæklet 3 stangmasker omkring. Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske buen med 1 luftmaske. Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker i den tredje luftmaske som den forrige række startet med.

Række 4:
Hækle 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker i den tredje stangmaske som række 3 afsluttet med. Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring den ene luftmaske som er den du hæklet imellem 3 stangmasker på forrige række. Hækle 1 luftmaske og hækle 3 stangmasker omkring den næste ene luftmaske som du hæklet imellem de næste 3 stangmasker på forrige række. Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske kæden med de 3 luftmasker (det er spidsen på dit sjal). Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker omkring den samme luftmaske kæde som du lige har hæklet de 3 stangmasker omkring. Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring den ene luftmaske som er hæklet imellem 3 stangmasker. Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring den ene luftmaske som er hæklet imellem 3 stangmasker. Hækle 1 luftmasker, og hækle 3 stangmasker i den tredje luftmaske som forrig række started med.

Jeg har tegnet et hækle diagram, på det trekantet sjals første 4 rækker. Hver række har jeg tegnet med hver sin farve, dette kan du se, på billedet herunder.

De billeder som du kan se herunder, viser hvordan jeg har hæklet de første 3 rækker. Du skal hækle ialt 45 rækker, hvis dit sjal skal have den samme bredde som mig. Men hvis du ønsker at dit sjal skal være meget bredere, da forsætter du med at hækle ind til dit sjal har den brede som du ønsker det skal have.

Når du har hæklet dit sjal færdig, da vil det komme til at se ud som på billedet herunder. Hvis du har valgt at hækle det bredere, da vil det stadig komme til at ligne det som jeg har hæklet, og som du kan se på billedet herunder.

Jeg håber du bliver glad for dit sjal 😉

Har du undervejs har brug for hjælp, så kom og blive medlem af min gruppe på facebook.