Færdig hæklet kurv

Hækleopskrift 3 til del 1

Det skal du bruge til hækleopskriften:
ca. 550 gram Drops Paris garn (Jeg har brugt 3 nøgler brun til bunden, 1 nøgle gammel rosa, 1 nøgle mint grøn, 1 nøgle cerise rød, 1 nøgle hav blå og 4 nøgler creme)
Hækle nål nr. 4:00 mm.
1 Stoppenål ( bruges til at sy garnenderne ind igennem et par masker i samme farve som garnenden på bagsiden inden brød kurvens kant bukkes om.

Køb Drops Paris garnet nu >>>

Hækle teknikker som du vil hækle i denne opskrift:
Luftmasker
Kædemasker
Fastmasker
Stangmasker

Inden du går i gang med at hækle er det meget vigtigt, at du læse hækle info og hækleopskriften grundigt igennem. ophavsret

Hækle info:
Brød kurven hækles i to slags mønster og det først er en helt almindelig rund som bliver til bunden af kurven, herefter hækles der op i rækker og dette gøres i stangmasker.

Hver række afsluttes altid med 1 kædemaske, og en ny række begyndes altid med 2 luftmasker når det er fastmasker der hækles. Når der skal hækles stangmasker, da startes en ny række altid med 3 luftmasker.
Disse luftmasker tæller ikke med i maske antallet, derfor starter en række altid med 2 luftmasker, og der hækles 1 fastmaske i den samme maske som du hæklet din kædemaske i da, du afsluttet rækken før. Når det er stangmasker der hækles da startes der med 3 luftmasker, og den første stangmaske hækles i den samme maske, som du hæklet din kædemaske i da du afsluttet ræken før.
Der er til denne hækleopskrift sammensat 72 billeder, som er billedvejledninger du kan kigge på undervejs. Bunden har billed nummerne 1 til 27. Selve kanten på brød kurven, har billed vejledningerne fra nummer 28 til 72.

Når du har hæklet kurven færdig da vil den være meget høj, men dette er fordi du skal bukke kanten om. Du skal hækle i alt 34 rækker stangmasker, det vil sige du skal bukke om så du har 17 stangmaske rækker på både ydersiden og indersiden. Du kan se på billedet foroven, hvordan brød kurven kommer til at se ud når den er færdig.

Vælger du at hækle din brød kurv i striber i forskellige farver, lige som du kan se jeg har gjort på billedet foroven. Da skal du huske, at hæfte alle garnenderne ind til sidst. Du hæfter dem ind på bagsiden, enden du bukker kanten. Brug store stoppenålen til, at sy enderne ind i de rækker som har samme farve som garnenden til sidst.

Hvis du på noget tidspunkt har brug for hjælp, så bliv medlem af garnmaskens gruppe på facebook. Her kan du spørge om hjælp, til hækleopskrifterne på garnmasken. Du er også meget velkommen til, at dele et billed med mig i gruppen.

Rundt mønster:

Række 1: Slå 4 luftmasker op på hæklenål nr. 4:00, dan dem til en ring med en kædemaske.

Række 2: Hækle 2 luftmasker og hækle nu 8 fastmasker, og afslut med en kædemaske i den anden luftmaske af de 2 luftmasker som rækken startet med.

Række 3: Hækle 2 luftmasker og hækle 2 fastmasker i hver fastmaske. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Række 4: Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i den næste* gentag fra * til * hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Række 5: Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 2 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Række 6: Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 3 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Række 7: Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 4 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Du vil opleve at den runde bund, begynder at bule og dette er helt normalt. Grunden til dette er, at når der hækles 1 fastmaske i hver maske, da er en række ikke udvidet. Bunden kan kun udvides ved at der hækles 2 masker i en maske et par gang rund, men for at bunden skal blive pæn og glat. Da er du nød til at hækle rækker, hvor der kun hækles 1 fastmaske i hver maske.

Det er derfor vigtigt at du følger opskriften, og hvis det begynder at se helt tosset ud, da skal du tjekke om du har hæklet det, som der står i hver række.

Du kan se på billede 26 herunder, hvordan det vil se ud når det bliver bulet.

Række 8: Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 5 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Række 9: Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 6 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Række 10: Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 7 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Række 11: Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 8 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Fra række 12 til og med række 15: start med 2 luftmasker og hækle nu en fastmaske i alle fastmasker hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Række 16 + 17: Hækle 2 luftmasker og fortsæt med at hækle * 2 fastmaske i den første maske og så 1 fastmaske i de efterfølgende 10 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Række 18: hækle 2 luftmasker, og hækle nu fastmaske i hver maske hele vejen rundt. Afslut med en kædemaske, i den anden luftmaske som runden startet med.

Række 19: Hækles som række 16 & 17.

Række 20: hækles som række 18.

Række 21: hækles som række 16.

Nu skal du måle hvor bred cirklen måler, der skal måles på tværs for at få hele diameteren på den.

Den skal meget gerne måle 23 cm i alt.

Hvis den ikke måler 23 cm, og måler mere da er man nød til at pille op til den måler 23 cm. Men hvis den måler mindre, da hækles der efter række 16 mål herefter igen. Hvis den stadig måler mindre, da hækles række 18 igen.

Inden du starter på kanten:

hækles der følgende: 3 luftmasker, 1 stangmaske i hver fastmaske, og afslut rækken med en kædemaske i den tredje luftmaske som rækken startet med.

Dette gør at kurven får en pæn runding og derved opnås der en pæn facon på brødkurvens bund.

Nu fortsættes der med hækling af kurvens kant, den begynder med række 22.

Række 22: Hækle 3 luftmasker og hækle * 1 stangmaske i hver maske, hele vejen rundt. Afslut rækken med at hækle 1 kædemaske i den tredje luftmaske, som rækken startet med*.

Gentag række 22, indtil du har hæklet i alt 34 rækker. Du kan se på billedvejledning nummer 28 til og med nummer 72, hvordan jeg har hæklet hver stangmaske række.

Når du har hæklet alle stangmaske rækkerne, da skal du hæfte alle garn enderne ind på bagsiden af brød kurven. Du hæfter enderne ind, som jeg viser på billedet herunder. ophavsret

Hvis du har brug for hjælp, så kom og bliv medlem af min gruppe

Du har nu hæklet din første brødkurv, og hvis du vil igang med Del 2 da kan du finde den her:

DEL 2 i Hækling for begyndere

Køb garnet til opskriften >>>

Billedvejledninger:

Billed vejledning 1 til 6

Billed vejledning 7 til 14

Billed vejledning 15 til 23

Billed vejledning 24 til 27

Billed vejledning 28 til 39

Billed vejledning 40 til 51

Billed vejledning 52 til 63

Billed vejledning 64 til 72

Du kan købe garnet her >>>