Sommer domino grydelap

Dobbelt sommer domino grydelapper

Denne opskrift er skrevet af Anne-Pia Hansen

Dobbelt sommer domino grydelapper hækles på samme måde som Vintage domino grydelapperne, men forskellen på de to er at dobbelt sommer domino grydelap er hæklet 4 gange i stedet for 2 gang. Det gøre at det bliver et par tykke grydelapper i stedet for et par tynde, som så hækles sammen 2 og 2 tilsidst. De hækles kun med 1 hank, hvor Vintage domino grydelapperne er hæklet med 4. De er afsluttet med, at der er hæklet en fastmaske kant, hele vejen rundt om begge grydelapper.

Denne opskrift er en fortsættelse på Vintage domino grydelapperne så vis du gerne vil hækle dobbelt sommer domino grydelapperne, da er du nød til at gemme denne her opskrift samt opskriften på Vintage domino grydelapperne. De kan gemmes som en PDF fil, eller de kan printes ud.

Det skal der bruges:

Hæklenål nr. 3,00 mm

4 nøgler 100 % 8/4 bomuld.

Færdige mål: 19 x 19 cm

Hvis grydelapperne skal være større, kan der slåes flere luftmasker op til at starte med. Antallet af masker skal være noget der slutter med 9, det vil sige du kan eksempelvis vælge at slå 59 – 69 – 79 – 89 – 99 – 109 luftmasker op til at starte med.

Husk på din hæklefasthed da det ikke må blive for løst, men det må heller ikke blive for stramt.

Der startes med at hækle efter opskriften på Vintage grydelapperne, da der skal bruges 4 domino firkanter hvor der skal hækles en hank på til sidst. Her ud over skal der hækles 12 domino firkanter, hvor der ikke hækles hank på og det er her hækleopskriften på sommer domino dobbelte grydelapperne skal bruges.

Spidsen på de 3 sidste domino firkanter:

Når der er 6 fastmasker tilbage, hækles der videre til der er 4 fastmasker tilbage. Herefter skal de sidste 2 fastmasker hækles, dette gøres ved at der med hæklenålen stikkes ind i den første fastmaskes bagerste led, vikle garn om hæklenålen og træk garnet igennem så der nu er 2 løkker på nålen. Stik herefter hæklenålen ind i den sidste maske altså den fjerde fastmaskes bagerste led, vikle garn om hæklenålen og træk garnet igennem og der vil nu være 3 løkker på hæklenålen, vikle endnu engang garn om hæklenålen og træk garnet igennem alle tre løkker. Nu afsluttes der ved at hækle en luftmaske hvorefter garnet klippes over en godt 5 til 10 centimeter fra masken på nålen og træk så med hæklenålen garnet igennem luftmasken og stram til så der låses af. Se billederne her under

første og fjere fastmaske hækles sammen

Hækle på samme måde den anden, trejde og fjerde domino firkant. Når alle 4 domino firkanter da er der hæklet 4 domino grydelapper. Det vil så komme til at se ud, som på billedet herunder.

Nu de 4 grydelapper hæklet

Nu skal de 4 grydelapper hækles sammen til 2 dobbelte grydelapper, dette gøres ved at der hækles fastmasker hele vejen rundt. Der startes med, at der først laves en løkke med garnet som fastmaske kanten skal hækles med. Med hæklenålen stikkes ned i den venstre fastmaske på det hjørnet hvor der skal hækles hank til sidst, husk at stikke hæklenålen ned igennem to lapper s (se billedet herunder)

første hæklet fastmaske Billedet brugt i indlægget sommer dobbelt domino grydelapper på garnmasken

Der hækles fastmaskeer i første og andet hul imellem rillerne, se på billedet herunder hvordan det gøres.

Hækle i første og andet hul imellem rillerne

I hver af de 3 hjørner, har jeg hæklet 3 fastmasker. Dette giver en pæner runding i hjørnerne, men det er op til den enkelte som hækler, for det kan også være at 5 fastmasker ser er pænere.

Nu skal der så hækles hank, dette gører på samme måde som på Vintage Domino Grydelappen men stik stik hæklenålen ned i hankens buen på den første hæklet domino firkant. Husk at det er 2 grydelapper der hækles sammen, og derfor skal der også stikkes ned igennem begge lapper. Hanken bliver tykkere vilket er en god ide, da grydelapperne også er tykker og derved også vejer det mere. Jeg valgte at hækle 18 fastmasker rundt om luftmaske kæden på de dobbelte grydelapper, da dette kommer til at se pænere ud. Der lukkes nu af ved, at klippe garnet over 5 til 10 cm fra den sidste maske. Træk så garnet igennem løkken på hæklenålen, og træk godt så den bliver strammet godt.

Rigtig god fornøjelse.

Denne opskrift har jeg skrevet udelukkende til privat brug, og den må ikke sælges eller kopiers og indsættes på nogen andre blogge på internettet. Der må gerne linkes til denne opskrift, dette gøres ved at der indsætte følgende internet link adresse i din tekst på din blog:

Det er ikke tilladt at kopiere indholdet. Se venligst  ophavsret